Az államtitkár aggódik a svéd demokráciáért

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 23.

Fekete Lyuk

Szegény svéd demokrácia, nem lennénk most a helyében, Menczer Tamás számolni kezdett és megdöbbent. 

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára megnézte, milyen a demokrácia Svédországban, és meglepődött azon, amit látott. Most ott tart, hogy egyenesen félti a svéd demokráciát. Minderről a politikus saját közösségi oldalán számolt be. Mint mondta: megdöbbentő adatokat talált.

A svéd mintademokráciában idén már 261 lövöldözés történt, a halálos áldozatok száma 34 csak idén, az elmúlt években több gyermek is meghalt a lövöldözések során. Ez Menczer szerint azt jelenti, hogy a lövöldözések mindennaposak. Ennél is rosszabb a helyzet a robbantásokat illetően, hiszen az idén 124 robbantás történt már az országban, ami azt jelenti Menczer szerint, hogy két-három naponta felrobbantanak valamit – az nem derült ki, hogy mit. Az államtitkár emellett beszámolt arról, hogy Svédországban 61 no go zóna van, bár ők nem így hívják – az nem derült ki, hogy hívják – és a 25 év alatti keresztény svédek fele mondta azt, hogy érte már zaklatás keresztény hite miatt, illetve a svédek 70 százaléka szerint az antiszemitizmus is növekszik.

Mindezek következtében Menczer aggódik a svéd demokráciáért.

Ha megnézzük a magyarországi rendőrségi statisztikákat, az derül ki, hogy az idén 242 alkalommal történt lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés, vagyis már csak 19-re vagyunk attól, hogy olyan szörnyű hely legyen Magyarország, mint Svédország. A magyarországi robbantásos statisztikákat nem találtuk meg, de azt igen, hogy az idén történt 157 emberölés, 532 esetben rögzített a rendőrség gyermekpornográfiával kapcsolatos bűncselekményeket, emellett 238 szexuális erőszak és 4482 testi sértés került a statisztikákba.

Ez azt jelenti, hogy Menczer akár a magyar demokrácia helyzetéért is aggódhatna.

Valójában persze a bűnügyi statisztika és a demokrácia fejlettsége semmiféle összefügésben nem áll, elég csak megnézni az alábbi adatokat: százezer lakosra vetítve az Egyesült Államokban 5,3 gyilkosság történik, Kínában pedig mindössze 0,6, Észak-Koreában is csak 4,4. A szarfészek Svédországban ez az adat egyébiránt 1,1, a biztonság fellegvárában, vagyis Magyarországon pedig 2,5.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk