Az államtitkár megüzente, hogy a melegek nem alapíthatnak családot

  • narancs.hu
  • 2018. július 1.

Fekete Lyuk

Majd a veszprémi érsek elmondta, hogy van pozitív és negatív másság.

A Református Egyházi Napok kaposvári fórumbeszélgetésén szólalt fel tegnap Novák Katalin, a kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, hogy nagyon fontos dolgokat osszon meg a közönséggel.

Bár a rendezvény témája nem ez volt, Novák az MTI tudósítása szerint valamiért elég sokat beszélt a meleg párokról. Szerinte stabilan kell állnunk a jövőben is a házasság értéke mellett, mert fennáll a veszély, hogy amikor „egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről”, jelentsen ez bármit is.

Fenyegető jeleket is lát Novák, amelyek megpróbálják megbontani a család egységét, de ettől annyira mégsem kell tartani a kormánypárti politikus szerint, ugyanis ezek „a média által jelentős mértékben felnagyítottak”.

Novák még arról is beszélt, hogy „amikor az élet továbbadásának szentségéről, a férfi és nő házasságban betöltött szerepéről, hagyományos férfi és női szerepekről beszélünk, a nyilvánosan szereplők óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjával illetik őket, akkor is, ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki”. Például ha meleg párok örökbefogadási jogáról van szó, megtorpanni látszik a logika. Amúgy pedig szerinte „szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről”.

false

 

Fotó: MTI/Mónus Márton

Újabb fontos, bár elég érthetetlen gondolat: „az, hogy egy nőnek legyen gyereke, emberi jogként jelenik meg, valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyja és édesapja”.

Nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi – magyarázta Novák, aki a tiszta vízhez hasonlította a családot: bár az üdítőitalokat sokat reklámozzák, a vizet e nélkül is minden gyerek szereti.

A fórumon felszólalt Márfi Gyula veszprémi érsek is, aki azt a gondolatot osztotta meg, hogy van pozitív és negatív másság. Azt mondta, hogy a „fiú más, mint a lány, ez pozitív másság, ma ezt el akarják törölni”. Az egynemű partnerek pedig szerinte nem alternatívái a házastársaknak.

Figyelmébe ajánljuk