Egy ország kíváncsi reggel óta Orbán fontos hibabejelentő telefonszámára

  • narancs.hu
  • 2021. március 5.

Villámnarancs

Elvileg Müller Cecíliának kellett volna közölnie, hol mondható el bármely észrevétel az oltási terv hiányosságairól. De neki se sikerült.

Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában nemcsak azt ismerte be, hogy akadt némi adatkezelési nehézség, ami miatt le kellett állítani az oltási terv egy részét. Mint ismert, így marad el 74 ezer ember hétvégi oltása. De a miniszterelnök egyúttal arra is bíztatta a magyarokat, jelentsék be a problémáikat az erre a célra létre hozott telefonszámon.

Csakhogy erről a telefonszámról eddig nem volt szó egyetlen alkalommal sem, sem az Operatív Törzs napi tájékoztatói alkalmával, sem Orbán korábbi nyilatkozatai során, sem egyéb eseményeken.

"Nagyon fontos, hogy van egy telefonszámunk, ezt kértem Müller Cecília asszonytól, hogy minden nap mondja be, ahol közvetlenül lehet jelezni, ha valaki problémát észlel. Akár a rendszerben, akár saját magára vonatkozóan. És adnak tanácsot ott, hogy mit és hogyan kell tennie, hogy a hibát ki tudjuk javítani" – mondta Orbán szó szerint.

És bár a Kossuth Rádió műsorvezetője minden alkalommal, mikor a miniszterelnökkel készít interjút, igyekszik még csak véletlenül sem valódi, saját kérdéseknek tűnő kérdéseket feltenni. Ez alkalommal mégiscsak sikerült egy evidens, de kínossá váló kérdéssel előállnia. Arra volt kíváncsi, mi is az az említett telefonszám.  Hogy esetleg elárulja-e Orbán a számot, mire a miniszterelnök nemmel felelt, mert "nincs nála". De azt ígérte, hogy azt Müller Cecília közzéteszi az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján.

Csakhogy Müller azóta sem tett közzé semmit a már-már titokzatos telefonszámról. 

A kormányzati honlap sem utal annak létezésére semmilyen módon.

Így az a bizonyos hibabejelentésre szolgáló telefonszám vagy nincs is, vagy még nincs, de ezután lesz, vagy van, csak senki sem használja, mert senki sem tud róla.

Ön a Magyar Narancs híroldalát olvassa.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el minden nap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?