Az új Nathoz igazodó ötödikes történelemkönyvben felbukkan az Erzsébet-program is

  • narancs.hu
  • 2020. június 23.

Fekete Lyuk

Illusztrációként Szent Erzsébethez.

Már el is készültek a módosított Nemzeti alaptantervnek (Nat) megfelelő új könyvek, erről múlt héten Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár beszélt. A könyvek elérhetők online, és a tankönyvek tartalmának böngészése közben a nemzeti elkötelezettség szokatlan formáira is felfigyelhetünk, írja a 24.hu.

Az ötödikes történelem tankönyvben, az Árpád-kori szenteket bemutató fejezetben Erzsébet is szóba kerül, illusztrációként pedig nem más került be a könyvbe, mint a kormány szociális üdültetési programja, az Erzsébet-program.

false

 

Az ábra alatt egy kérdés is várja a 10-11 éveseket: vajon miért nevezhették el a programot a szegényeket, koldusokat segítő Szent Erzsébetről.

Az Erzsébet-programot 2012-ben indította el az Orbán-kormány, elsősorban a nagycsaládosok segítésére, de azért az nem feltétlenül mindenben idézi Szent Erzsébet szellemiségét.

Közel 500 milliót biztosan kerestek a rászorulók üdültetésén Mészárosék

A két erősen lepusztult szállodában ennyi pénzért nyaraltatták a rászorulókat. 490 millió forintot kapott az Erzsébet-programból az a két, Mészáros Lőrinchez, illetve Tiborcz Istvánhoz köthető hotel, amely kizárólag a programban részt vevők számára nyitott ki tavaly nyáron - írja a hvg.hu, amely azután kapta meg a kért adatokat a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól, hogy az adatvédelmi hatósághoz fordult.

Figyelmébe ajánljuk