Balogh Győző, a Nyugati Fény főszerkesztője nem létezik

  • narancs.hu
  • 2024. július 25.

Fekete Lyuk

Ez írói álnév, a kiadásért felelős személy így védi a családját.

Balogh Győző a Nyugati Fény nevű oldal főszerkesztője, az impresszum szerint ő a kiadásért felelős személy is, ám ilyen nevű újságíró nem létezik, ez egy írói álnév – ezt derítette ki a 444.

Az oldalról azt írja a 444, hogy aláírás nélküli cikkekben, „tisztán politikai haszonszerzés céljából ugrik bárki torkának, aki a Demokratikus Koalíció útjában áll”, és ha ezt megírják róla, akkor „a Megafon legszebb hagyományait követve az újságírókat arccal pakolják ki a felhergelt közönség elé”.

A Nyugati Fény tényleg több újságírót, kiadványt is bírált, és olyat is írt már, hogy mozgalom indult a 444-előfizetések lemondására a Gyurcsány Ferencről szóló írás miatt.

A 444 most azt próbálta tisztázni, ki Balogh Győző, a Nyugati Fény első embere. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyilvántartásából nem derült ki semmi, az elődje, Kenyeres Bence sem tudta megmondani, kicsoda. Mandula Viktor, a Nyugati fény tulajdonosa és korábbi főszerkesztője végül elmondta, hogy a Balogh Győző név írói álnév. A tényleges főszerkesztő a családja védelmében úgy vállalta el a munkát néhány hónapra, ha az inkognitóját megőrizheti. Ez a megbízatás augusztus végéig tart, szeptembertől új főszerkesztő vezeti a Nyugati Fényt. A tulajdonos azt is kijelentette, hogy ő nem tagja a DK-nak, sem más pártoknak, ugyanez igaz a korábbi főszerkesztőkre, és a Balogh Győző név mögött rejtőző személyre is.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk