Bayer Zsolt inkább a bonyhádi könyvtárnak adja az uniós pénzt, ami a keddi előadásáért járt volna neki

  • narancs.hu
  • 2020. február 26.

Fekete Lyuk

Viszont kiköti, milyen könyvet vásárolhat belőle a könyvtár.

Ahogy azt mi is megírtuk, kedden délután Magyarország és az EU címmel rendeztek közéleti beszélgetést Bonyhádon, ahol Bayer Zsolt a kormánypárti Magyar Nemzet újságírója fejthette ki véleményét a témában.

A dolog pikantériáját az adja, hogy Bayer előszeretettel szapulja az EU-t, nevezte már „ótvar rohadványnak”, néhány hónappal ezelőtt pedig Magyarország EU-ból való kilépéséről elmélkedett. Ennek ellenére Bonyhádon éppen az EU pénzéből oszthatta meg gondolatait, hiszen a beszélgetés finanszírozója az Európai Unió Európa Szociális Alap volt.

A hírre Bayer Bádog nevű blogján reagált, írja a 24.hu. "Lebuktam..." című bejegyzésében a budapesti színházakkal vont párhuzamot, miszerint "a budapesti színházak zöme kormánypénzből gyalázza a kormányt, de hát az a demokrácia, ellenben azzal, ha valaki uniós pénzből gyalázza az uniót."

Majd hozzátette, biztosan akad az EU-ban rajta kívül is olyan ember, aki "hozzám hasonlóan rühelli ezt az egész sóhivatalt, úgyhogy az ő pénzük például kiválóan fog hasznosulni ma este Bonyhádon. (Az angol adófizetőké különösen, hiszen ők már ki is léptek, de a pénzük még bent van.)"

Bayer show

Bayer show

 

 

Bayer azt is megosztotta, hogy nem szokott az előadásaiért tiszteletdíjat kérni, benzinpénzt is csak akkor, ha 100 kilométernél többet kell utaznia. A bonyhádi előadással kapcsolatban is ez volt a megállapodás, a szerződés szerint 20 ezer forint ütötte volna a markát, de úgy döntött, azt sem veszi fel, inkább felajánlja az összeget a bonyhádi könyvtárnak.

Viszont kiköti, hogy a felajánlott összegből csak az általa megjelölt köteteket vásárolhatják meg:

  • Roger Scruton: Anglia, egy eltűnő ideál
  • Roger Scruton: A konzervativizmus
  • Roger Scruton: A nemzetek szükségességéről
  • Roger Scruton: Futóbolondok, csalók, agitátorok (az újbaloldal gondolkodói)
  • Roger Scruton: Zöld filozófia

Még hozzá azért, hogy "a könyvtárba betérő, olvasó bonyhádiak könnyebben megérthessék, miért és hogyan csináltak a futóbolondok, a gazemberek és a függetlenobjektívek pöcegödröt az Európai Unio nevű szép álomból."

Figyelmébe ajánljuk