Czeglédy a Fidesznek: "Értem én, hogy Halász János szerelmes belém, ezért foglalkozik velem ilyen sokat"

  • narancs.hu
  • 2019. május 19.

Fekete Lyuk

Mentelmi jogról, titkos külföldi trezorokról, bizonyíték megsemmisítésről hadovált kicsivel korábban a Fidesz.

Czeglédy Csaba a Facebookon reagált a Fidesz frakciószóvivőjének szombati sajtótájékoztatójára, ahol az hangzott el, hogy az ellenzék kezdettől fogva falaz Czeglédynek.

Halász János Debrecenben azt mondta, a Demokratikus Koalíció azért tette fel Czeglédy Csabát a párt európai parlamenti listájára, hogy mentelmi jogot adjon neki, és eltüntesse a nyomokat, amelyek titkos, külföldi trezorjaihoz vezetnek.

"Értem én, hogy Halász János szerelmes belém, ezért foglalkozik velem ilyen sokat. Nincs is ezzel semmi baj, csak meséljen erről Kövér Lászlónak is" – írta bejegyzésében Czeglédy Csaba.

Mellékesen pedig közölte, három sajtó-helyreigazítási kérelmet postára is adott, egyet a HírTV-nek, egyet az Origónak, egyet pedig a Magyar Nemzetnek. Azt kéri, közöljék, valótlanul állították, hogy több külföldi széfje is van, továbbá, hogy hozzáférhet külföldi trezorjaihoz, féltett irataihoz, esetleges vagyonához, de megsemmisíthet perdöntő bizonyítékokat is.

Mint azt hangsúlyozta, 2019. március 7-e óta szabadlábon van, azóta szabadon utazhat akár külföldre is, az utazási szabadságához tehát semmi köze nincsen a mentelmi jogának. Jogerős bírósági döntés van arról, hogy esetében sem a szökés, elrejtőzés, sem a bizonyítás megnehezítésének veszélye nem merül fel.

Czeglédy szerinte a jogsértés súlyát növeli, hogy őt ismét nem kérdezték meg, nem reagáltatták.

Figyelmébe ajánljuk