Deutsch a kizárásáról szóló kezdeményezésről: kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát

  • narancs.hu
  • 2020.12.02 18:35

Fekete Lyuk

"Az ellenem irányuló támadás valójában Brüsszel bosszúja."

"Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának. Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért" – így kezdi már-már szívhez szóló közleményét Deutsch Tamás arról, mit gondol, hogy aláírásgyűjtés indult az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában a fideszes képviselő kizárása érdekében, amiért a Gestapo és az ÁVO gondolatrendszeréhez hasonlította Manfred Weber néppárti frakcióvezető egy kijelentését.

"A kizárási kezdeményezés kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát."

 

Deutsch nem viccel. Ahogy az ok-okozati összefüggésre is gyorsan fényt derít.

"Az ellenem irányuló támadás valójában Brüsszel bosszúja a jogállamiságinak mondott mechanizmus magyar és lengyel elutasítása miatt. A harmincak akciója pontosan megmutatja, miért is kell minden eszközzel elutasítani a készülő "jogállamisági" büntetőmechanizmust. Ugyanazt akarják majd ugyanis csinálni Magyarország ellen, amit most néhányan ellenem terveznek, mondvacsinált okok alapján akarnak büntetni."

Szerinte "a kettős mérce alkalmazásának is tankönyvi esete ez a politikai akció, hiszen tavasszal épp Donald Tusk, a pártcsalád elnöke volt az, aki személyében és durván megtámadta Orbán Viktort, amikor egyenesen lenácizta őt". Fájlalja, hogy a kizárását kezdeményezők közül akkor senki nem emelt szót a Néppárt elnökének "sokkoló és szégyenteljes megnyilatkozása ellen", most viszont őt politikai retorzióval fenyegetik. Úgy látja, "mindenfajta személyeskedés nélkül, egy gondolkodásmód kritikáját fogalmaztam meg. A kezdeményezők fanyar humorára vall, hogy a kizárási javaslatukban a szólásszabadságról beszélnek, miközben éppen azért akarnak megbüntetni engem, mert szabadon elmondtam a véleményemet."

(MTI)

Neked ajánljuk