Deutsch Tamás uszítással készül a Húsvétra
deutsch1_top_story_lead.png

Deutsch Tamás uszítással készül a Húsvétra

  • narancs.hu
  • 2020. április 10.

Fekete Lyuk

Mintha nem lenne az idei nagypéntek így is épp elég szomorú!

A koronavírus miatt ez a Húsvét más lesz, mint a többi, van azonban, ami járványhelyzetben sem változik: az erre a feladatra tartott Deutsch Tamás folytatta az Orbán által megkezdett gumicsont rágását.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, jelentős számú fertőzést jelentettek a Pesti úti idősotthonból: 151 ember produkált pozitív tesztet, 7 idős ember pedig elhunyt az otthonban. A miniszterelnök mai rádióinterjújában azonnal ráhúzta a vizeslepedőt az ellenzékre: csak az foglalkoztatja most a többi pártot, hogyan tud majd később kormányra jutni, „de egy idősotthon működtetésével sem tudnak megbirkózni”- fogalmazott. Az EP képviselő néhány órával később már ugrott is, hogy folytassa ezt a mantrát.

Dajcstomi ez után sem pihent: nem sokkal később azokba a közgazdászokba szállt bele, akik kritizálni merészelték a kormány gazdasági mentőcsomagját.

Kíváncsian várjuk, ezzel teljesült-e Deutsch napi penzuma.

Via 444

Nézzünk együtt a jövőbe!

Mit tesz, és mit tehet a járvány ellen az ellenzék, a honvédség, az önkormányzat? Olvasni jó. Elgondolkozni a jövőn pedig szerfelett izgalmas is lehet, és még a hétköznapokban is jól hasznosítható dolgok sülhetnek ki belőle. Belelátni a jövő bármely kicsiny szeletébe: nincs is annál kecsegtetőbb dolog.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?