„Egy tyúkfarmot sem tud eligazgatni” - Bayer nem kímélte sem Webert, sem Merkelt

  • B.P.M
  • 2019. július 2.

Fekete Lyuk

A német kancellár pedig „önfelszámolásig hülye.”

„Minden adott volt ahhoz (néppárti győzelem, Spitzenkanditat-rendszer), hogy a Néppárt adja a bizottság elnökét. Adta is, csak az volt a probléma, hogy a jelölt, bizonyos Weber úr arra is alkalmatlan, hogy egy tyúkfarmot eligazgasson hiba nélkül, és ezt hamar értésre is adták mindazok, akiknek a folyamatra bármekkora ráhatásuk is volt” – olvasható Bayer Zsolt Magyar Nemzetbe írt publicisztikája.

Felevenítette, hogy Angela Merkel német kancellár – aki a „legnagyobbat bukta a választásokon” –beállt Frans Timmermans szocialista csúcsjelölt mögé.

„Ma tehát a művelt Nyugaton azt nevezik kompromisszumnak, ha valaki az önfeladásig, önfelszámolásig hülye” – fogalmazott. Bayer hozzátette, hamar kiderült, Merkel „újabb remek ötlete is halva született”, mert úgy fest, hogy Timmermansból sem lesz bizottsági elnök.

Mint arról korábban beszámoltunk, Weber hónapok óta a fideszes lakájmédia kedvenc célpontja, Bayer már számtalan alkalommal köszörülte rajta a nyelvét. Pontosabban azóta fikázzák, hogy támogatta a Fidesz tagságának felfüggesztését a Néppártban. Ugyanakkor arról viszont hallgatott a lakájmédia, hogy ennek ellenére a fideszesek megszavazták az EP-ben néppárti frakcióvezetőnek, akkor nem volt bajuk Weberrel.

Figyelmébe ajánljuk