Egy pillanatra már-már emberségesnek látszott a Fidelitas, de kiderült, hogy csak feltörték az oldalukat

  • narancs.hu
  • 2018. április 1.

Fekete Lyuk

A kormánypropagandának mégsem mernek ellenállni.

Egy darabig azt hihettük, hogy az ózdi Fidelitas együtt érző is tud lenni, és tényleg elítélik, ahogy Andy Vajna lapja egy egészen undorító cikkben próbálta meg egy halott lány ügyét is belekavarni a kampányba. Először a Bors írta azt, hogy szerintük a tavaly szerelemféltés miatt meggyilkolt borsodnádasdi lány az ózdi jobbikos polgármester, Janiczák Dávid kiskorú szeretője volt. A polgármester cáfolt, de ez persze nem érdekelte a kormánypárti sajtót.

Ezek után szombaton az ózdi Fidelitas Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés, amely szerint sajnálják, hogy „a sajtószabadságot meglovagoló »firkászok« ilyen témájú és hangvételű cikkekkel zavarják húsvét áldott ünnepét. Ez NEM a mi politikai stílusunk. Továbbá felszólítjuk a cikk íróját, hogy az érintettektől kérjen elnézést, és javasoljuk, gondolkozzon el, megfelelő szakmát választott-e!”

Feltörték nekik

Feltörték nekik

Fotó: Az ózdi Fidelitas Facebook-oldala

Az egyébként egy normális országban kicsit sem meglepő posztra a Magyar Nemzet figyelt fel, mint ahogy arra is, hogy a bejegyzést vasárnapra eltávolították az ózdi Fidelitas oldaláról, így csak egy napig hihette azt a közvélemény, hogy tudnak normálisak is lenni a kampányban. Vasárnap már azt közölték, hogy feltörték az oldalukat, amellyel kapcsolatban elindították a hivatalos eljárást. Eddig oké, tényleg nem szép dolog mások oldalát feltörni, de az ózdi ifjú fideszesek ezt követően nem azt írták, hogy tényleg nem kellett volna ekkora kreténségeket kitalálni arról, akit ők nagyon nem szeretnek. Végül ennyi futotta tőlük:

„Az ózdi Fidelitas elítéli Janiczak Dávidot, Ózd város polgármesterét. Ismételten felszólítjuk, hogy távozzon a közéletből és ne hozzon szégyent a városra folyamatos, megmagyarázhatatlan botrányaival, amelyek az elmúlt hetekben láttak napvilágot.”

És ezután elmentek egy jó kis közös plakátszaggatásra.

Figyelmébe ajánljuk