Felmondott a Vasárnapi Hírek főszerkesztője, mert nem bírta elviselni a lapban megjelenő „aljas, uszító” kormányzati hirdetéseket

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 23., 17:00
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kertész Anna nem az első főszerkesztő, aki a lap körüli furcsa helyzet miatt lép le.

„Tegnap vittem utoljára kávét a kollégáimnak a Vasárnapi Hírek szerkesztőségében. A múlt héten felálltam a főszerkesztői székből, mert már nem tudok felelősséget vállalni a lap minden oldaláért” – közölte szombat délutáni Facebook-posztjában Kertész Anna, a Vasárnapi Hírek – most már csak volt – főszerkesztője. Döntését egyebek közt azzal magyarázta, hogy „aljas, uszító propagandahirdetést jelentetett meg a kormány a szeretve és érzékenyen készített ünnepi lapszámunkban, amelynek cikkei – ahogy minden héten – az elfogadás és a szolidaritás jegyében születtek. Társadalmi célú hirdetéseivel a kormány pont ezeket az értékeket kívánja eltüntetni a magyar társadalomból”.

Kertész Anna minden bizonnyal a kormány legújabb propaganda hadjáratára gondolt, ennek a hirdetése a Vasárnapi Hírek online felületén szombat délután is látható volt:

false

 

Van abban némi irónia, hogy a lapban megjelenő Publicus kutatás igazolja a gyűlöletkeltő propaganda eredményességét: az ugyebár nyilvánvaló, hogy az ország lakói egy darab menekültet nem láthattak az elmúlt két évben, az idei év legnagyobb problémájának mégis a hazai migránshelyzetet látják. A kivándorlás miatt a megkérdezettek csupán 1 százaléka aggódik, miközben nincs orvos, aki öt óra alatt ránézzen egy súlyos betegre a sürgősségin, melynek következményeként az illető meghal – világított rá Kertész Anna, aki megjegyezte: „Sajnálom, hogy távozom a szerkesztőségből és a kiadótól, ahol az elmúlt 10 évemet töltöttem. Szuper emberek maradnak itt, akiknek küzdelméhez, hogy ellensúlyozzák a propagandahirdetések kártékony befolyását, sok erőt kívánok. Nekem nem volt elég belőle”.

Idén már Kertész Anna a lap második főszerkesztője, aki felmondott, Gál. J. Zoltán januárban távozott a Vasárnapi Hírek éléről. Akkori sajtóértesülések szerint Gál. J. lelépésében is szerepet játszhatott az állami reklámok beszivárgása.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 23., 17:00
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2017. december 24., 11:39
  Ez az igazi truváj, a nép szavát is az Orbán írja.
 2. 3
  reuters
  2017. december 23., szombat 22:51
  ha tovább épül a magyar(os) demokrácia, akkor az összes lap a vasárnapi hírek/népszava sorsára juthat
 3. 2
  rworse
  2017. december 23., szombat 18:47
  Egészpályás letámadás.
 4. 1
  szegedi789
  2017. december 23., szombat 18:41
  Népszavától esetleg valaki ? Hm ?

  Atévén meg MMA, hungarikumos valami, Erzsébet-kártya, aktuális fideszes kampány hirdet...
  Ja, meg a hülye és értelmetlen Bandó-incidens óta senki nem írta le, hogy fiúk-lányok, azért nézzetek már bele 700asklubotokba is, azért ott főleg találhatattok volna olyat, amitől bőszen lehetett volna elhatárolódni, mint "felvilágosult"(höhö), "balliberális" (höhö) "értelmiség" (höhö)- "sajtómunkás(höhö)"...

  De nem. Senki. Pedig amúgy meg úúúgy megy az ... De most???

  Tavaszra tessék ezt jól elraktározni, mielőtt valaki nagyon belelovalná magát !

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk