Gáspár Győző a Fidesz-tagságról: „Az én lelkem már régen csatlakozott”

  • narancs.hu
  • 2023. január 3.

Fekete Lyuk

Állítása szerint Szijjártót nagyon-nagyon szereti, Hollik Istvánt pedig kimondottan imádja.

Gáspár Győző celeb, a Romantic együttes frontembere elvileg már tavasszal belépett a Fideszbe, tagkártyáját azonban csak a napokban vehette át a Fidesz Nógrád Megyei Választmány elnökétől. A Telex ennek apropóján készített interjút a tavalyi békemenet frontvonalának egyik nagy meglepetésével – és feleségével, Gáspár Beával.

Az énekes az interjú elején leszögezte, „nincs semmiféle haszon” abban, hogy nyíltan vállalja pártszínpátiáját, valamint most már hivatalos párttagságát. A békemenetes részvételével kapcsolatban úgy fogalmazott: „akkor tört ki a háború, és számomra a béke és Magyarország nagyon fontos.” Hozzátette:

„a Gáspár családról már előtte is tudható volt, hogy fideszesek vagyunk, az én lelkem már régen csatlakozott, csak nem vállaltam föl.”

Arra a kérdésre, hogy a celeb hátrányos helyzetű embereket segítő szervezete, a „Mi is létezünk” elnevezésű alapítvány kap-e valamilyen plusz támogatást azok után, hogy Gáspár a Fidesz tagja lett, az énekes azt a választ adta: „nem kaptunk állami támogatást, mert nem nyújtottunk be kérelmet, ugyanis tudjuk, hogy az állam helyzete most nem olyan, hogy alapítványokat támogasson.” Mint megjegyezte, bár most elég sok „jó ismerőse” van a Fideszben, szívéből csinálta az alapítványt.

A Telex arra is kíváncsi volt, hogy kik a friss párttag példaképei a Fideszből. A Romantic frontembere alig győzte sorolni:

„Nagyon-nagyon szeretem a Szijjártó Péter miniszter urat, Kocsis Mátéval pedig három hete találkoztunk először, de nagyon-nagyon örültem, mert annyira szeret engem, hogy elájultam – nem gondoltam volna. Hollik István is, mert őt meg kimondottan imádom, és nagyon-nagyon sok mindent köszönhetek Lomnici Zoltánnak, mert tulajdonképpen ő volt a mentorom, és általa a Nógrád megyei CÖKA alapítója és elnöke lehettem, aminek baromira örülök, mert ott lehettem a karácsonyi partijukon, amire rengeteg támadást kaptam, hogy az Áder János köztársasági elnök úr miért fotózkodott velem.”

Gáspár Győző azt is elmondta, hogy az áprilisi választások előtt a mozgósításban is részt vett. Hozzátette:

„baromira örülök annak, hogy amikor a miniszterelnök úr kimondta, győztünk, ott állhattam a közelében. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ő a miniszterelnökünk.”

A Romantic frontembere saját bevallása szerint rengeteg támadást kapott, amiért belépett a Fideszbe, pedig véleménye szerint ő csak elmondja a véleményét, és elmondta, hogy hova tartozik. Igaz, Matolcsy György jegybank elnök éles év végi kritikájáról, valamint az inflációról inkább nem akart nyilatkozni, mondván: „én egy művészember vagyok, aki szórakoztat. Ebbe a körbe nem is mentem bele soha, és nem is fogok belemenni, mert nem vagyok nagy politikus, hanem művészember vagyok.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk