Hadházy végrehajtást indított Bayer ellen

  • narancs.hu
  • 2021. január 6.

Fekete Lyuk

Bayer nem fizetette ki a bíróság által megítélt sérelemdíjat.

Az ellenzéki képviselő végrehajtást indított a többek által (beleértve Bayer Zsoltot) publicistának tartott Bayer Zsolt ellen, aki 2017 októberében azt írta blogján, hogy „Hadházy geci, Szél Detti nyeli“, később pedig azt, hogy Hadházy „egy utolsó, szemét, becstelen gazember“. A Kúria ítélete szerint Bayer megsértette Hadházy személyiségi jogait. Bayernek 300 ezer forint sérelemdíjat kell kifizetnie. 

Az ügy egy pontján Bayer azt ígérte, hogy a megítélt sérelemdíjat ötforintosokban fogja kifizetni, erre gyűjtést is szervezett.

Aztán azt is mondta, hogy ezerforintosokban fog fizetni.

Saját védelmére Bayer azt hozta fel egy írásában, hogy az idézett gecis mondatot azért írta le, és azért állította róla, hogy „át lehet vonulni a városon“ egy ilyen transzparenssel, mert egyes ellenzéki tüntetéseken voltak „Orbán geci, Áder nyeli“ transzparensek. Tehát állítása szerint ő nem is nevezte Hadházyt gecinek.

A bíróság egyébként arra is kötelezte Bayert ,hogy kérjen Hadházytól bocsánatot. Ezt Bayer egy írásában megtagadta és feltételekhez kötötte. Érdekesség, hogy elméletben magára a bocsánatkérés elmaradásáért is lehetne külön pénzbírságot kiszabni.

 "Bízom benne, hogy lesz honnan kipengetnie, hiszen csak az 1001év Kft. nevű vállalkozása 60 milliós jogdíjat kapott az MTVA-tól...", zárta a végrehajtás-kérésről szóló Facebook-bejegyzését Hadházy. 

Figyelmébe ajánljuk