Hadházy végrehajtást indított Bayer ellen

  • narancs.hu
  • 2021.01.06 10:10

Fekete Lyuk

Bayer nem fizetette ki a bíróság által megítélt sérelemdíjat.

Az ellenzéki képviselő végrehajtást indított a többek által (beleértve Bayer Zsoltot) publicistának tartott Bayer Zsolt ellen, aki 2017 októberében azt írta blogján, hogy „Hadházy geci, Szél Detti nyeli“, később pedig azt, hogy Hadházy „egy utolsó, szemét, becstelen gazember“. A Kúria ítélete szerint Bayer megsértette Hadházy személyiségi jogait. Bayernek 300 ezer forint sérelemdíjat kell kifizetnie. 

Az ügy egy pontján Bayer azt ígérte, hogy a megítélt sérelemdíjat ötforintosokban fogja kifizetni, erre gyűjtést is szervezett.

Aztán azt is mondta, hogy ezerforintosokban fog fizetni.

Saját védelmére Bayer azt hozta fel egy írásában, hogy az idézett gecis mondatot azért írta le, és azért állította róla, hogy „át lehet vonulni a városon“ egy ilyen transzparenssel, mert egyes ellenzéki tüntetéseken voltak „Orbán geci, Áder nyeli“ transzparensek. Tehát állítása szerint ő nem is nevezte Hadházyt gecinek.

A bíróság egyébként arra is kötelezte Bayert ,hogy kérjen Hadházytól bocsánatot. Ezt Bayer egy írásában megtagadta és feltételekhez kötötte. Érdekesség, hogy elméletben magára a bocsánatkérés elmaradásáért is lehetne külön pénzbírságot kiszabni.

 "Bízom benne, hogy lesz honnan kipengetnie, hiszen csak az 1001év Kft. nevű vállalkozása 60 milliós jogdíjat kapott az MTVA-tól...", zárta a végrehajtás-kérésről szóló Facebook-bejegyzését Hadházy. 

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.

Megtalálva

  • Dékei Kriszta

A művészet történetében komoly hagyománya van a nagy elődök másolásának, a témák és a stílusok újradolgozásának.

Eladó, kiadó

Hérodotosz óta sokat változott a közmeg­egyezés azzal kapcsolatban, mik is lehetnek a történetírás elfogadott témái és alkalmatos forrásai.