Határ a csillagos ég – idézte Orbán Viktor Rákosi kedvenc mondását, aztán elrepült a kínai kommunista vezetővel találkozni

  • narancs.hu
  • 2021. május 6.

Fekete Lyuk

Hangulatban van.

Vasárnap íruk meg, hogy Orbán Viktor arról számolt be a Facebookon, hogy hamarosan Kínába utazik; a miniszterelnök továbbá azt is közölte, hogy Szijjártó Péter társaságában telefonon egyeztetett Hszi Csin-ping kínai elnökkel. A távol-keleti diktátor kijelentette, hogy az országa kész tovább erősíteni a Magyarországgal való együttműködést a vakcinák terén, illetve nagyon hálás, hogy a magyar kormány egyértelműen kitart a Kína-barát politikája mellett, segíti népszerűsíteni a Kínával való együttműködést a Kelet-közép-európai országok körében, és védelmezi a Kína és Európa közötti kapcsolatokat. 

Hszi Csin-ping emellett belengette, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal hitelezésén és megépítésén túl kész újabb szintre emelni a két ország közötti stratégiai együttműködést.

Orbán a Facebook-oldalán egy Szijjártó Péterrel közös fotóhoz azt írta: „Egyeztetés a kínai elnökkel. Újraindítjuk a diplomáciát. Meghívás Pekingből: elfogadva”. A nagy utazásra pedig csütörtökön került sor, erről egy újabb fotó, ezúttal egy reptéri felvétel megosztásával emlékezett meg a kormányfő. „Hajrá, magyarok! Határ a csillagos ég” – írta ezúttal a kép mellé Orbán. Ám azt nem tudni, hogy a kínai kommunista pártvezetőnél teendő vizitre hangoló képhez szándékosan vagy puszta véletlenségből idézte a kommunista Magyarország egykori vezetője, Rákosi Mátyás által is hangoztatott szlogen.

Hajrá, magyarok! Határ a csillagos ég // Go, Hungarians! The sky is the limit! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Posted by Orbán Viktor on Thursday, May 6, 2021
 

Így vagy úgy, helyén van a dolog.

Figyelmébe ajánljuk