Hollik István Garancsi Orbán-reptetéséről: ilyen az igaz barátság

  • - palosm -
  • 2018. szeptember 27.

Fekete Lyuk

Ha nem ül fel rá Orbán, akkor is repül az a repülő. Tehát ez nem ajándék.

Beindult az Átlátszó által robbantott magánrepülős botrányként vagy luxusgate-ként emlegetett sztori utáni kármentés, kormányzati szereplők, szóvivők, kormánypropagandisták elkezdték megmagyarázni, hogy Orbán nemhogy semmi rosszat nem csinált, amikor Garancsival repkedett a meccsekre, de ő a sziklaszilárd morál oroszlánszobra, akit most Soros György próbál lejáratni, mert megkezdődött az EP-kampány. Úgy tűnik, az lett a kormány kommunikációs stratégiája, hogy becsatornázzák a sztorit a Sargeinti-jelentés elfogadásával újra municiót kapott Brüsszelezésbe és Sorosozásba.

A sok magyarázkodásból úgy látszik, ez most nem is annyira könnyű feladat így első blikkre.

A köztévében csütörtök reggel azt bizonygatták, hogy nincs is semmilyen ügy, Gulyás Gergely a Kormányinfón pedig már lejáratóakcióról beszélt. Ugyanakkor azt mondta, maga ellenőrizte le (!), hogy a juttatás — „már ha ezt annak lehet egyáltalán nevezni“ — meghaladja-e a képviselői fizetést, és arra jutott, hogy bőven nem.

Vagyis Gulyás a hírek elolvasása után egy késői órán gyorsan tájékozódott, hogy vajon főnőke, a miniszterelnök törvénysértést követett-e el? Ez elég érdekesen hangzik!

false

Hollik István a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője egyszerűbben oldotta meg a kérdést: elbúcsúzott a logikától és mondott mindenfélét, amiről azt feltételezte, hogy hasznára válik. Az ATV műsorában három újságíróval szemben ülve jelentette ki, hogy a reptetés nem ajándékozás, hanem barátság. És hát a barátok megosztják egymással, amijük van.

Hollik ekkor jött elő a Metallicával, pontosabban egy bizonyító erejűnek vélt párhuzammal, amiben fontos szerepet kapott a metálzenekar.

A KDNP-s exképviselő így próbálta megvilágítani igazát: ha például ön szereti a Metallicát, és a barátjával, aki éppen most milliárdos (derültség, nevetés, Hollik nem érti, az újságírók ezt miért nem tudják elképzelni) elmegy a zenekar bécsi koncertjére, tehát elviszi az autójával, akkor ön elfogadott egy ajándékot? Ugyan már! „„A barátság így működik, teljesen természetes. Elvitte oda, ahová amúgy is ment“. Az a repülő elindult volna a miniszterlnök nélkül is?! Persze! - lendült bele Hollik.

És amúgy is: Orbánnak egyébként sincs semmi köze Garancsi milliárdjaihoz, mert már 20 éve is a barátja volt.

A Metallicát bizonyos keretek között amúgy én is szeretem, főleg ha gyerekek éneklik, úgyhogy hallgassuk is meg a Nothing Else Matters kórusfeldolgozását, csak jobb lehet tőle.

Figyelmébe ajánljuk