Hollik szerint nem először hördülnek fel a kormány „tényekkel alátámasztott” kampánya miatt a bevándorláspártiak

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. február 23.

Fekete Lyuk

Brüsszel a magyar határvédelemre nem, de a Soros-szervezeteknek ad pénzt – fogalmazott.

Brüsszel másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató „Soros-szervezeteket” bőkezűen támogatja – mondta föl a kötelezőt a kormányszóvivő szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István emlékeztetett, a magyar miniszterelnök 2017 őszén levélben kérte az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert, hogy Brüsszel 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelem addigi költségeihez, mivel Magyarország nem csak saját, hanem az Európai Unió külső határait is védi. A határvédelmi költségek a kérelem benyújtásakor több mint 270 milliárd forintra rúgtak, ez az összeg pedig azóta emelkedett - tette hozzá.

A kormányszóvivő közölte, Brüsszel hosszú levelezés után először a magyar költségek egyharmadát hagyta jóvá, és ígéretet tett azok kifizetésére, majd később ezt visszavonta, és csak a költségek mintegy tizedét ismerte el, de a mai napig egyetlen fillért sem fizetett. A brüsszeli bizottság lassan két éve „húzza az időt, keresi a kifogásokat”, célja pedig, hogy ezeket a pénzeket ne fizesse ki Magyarországnak – fogalmazott Hollik István.

„Úgy látszik, nem volt hiábavaló, hogy közel negyvenszer látogatták meg a Soros-szervezetek az Európai Bizottság különböző vezetőit és biztosait” -–mondta. A kormányszóvivő felidézte továbbá, hogy az Európai Parlament (EP) idén januárban fogadta el azt a jelentést, amely szerint a „következő hét évben megháromszoroznák a Soros-szervezetek támogatását, így azok még több migránst tudnának behozni Európába.”

„Mi ezt elfogadhatatlannak tartjuk” - jelentette ki, hozzátéve, hogy Brüsszel legitimitása „gyenge lábakon áll”.

Hollik István kérdésekre válaszolva elmondta, a bevándorláspárti politikusok bevándorlók behozatalával gyarapítanák Magyarország népességét, nem pedig családpolitikai intézkedésekkel, ahogy a kormány. A magyar kabinet ugyanis mindent megtesz a családok megerősítésért, azért, hogy a gyermekvállalás ne jelentsen egyet a szegénységgel - közölte.

„Lemondott egy náci jobbikos, és beültettek a helyére egy másik nácit” – válaszolta a kormányszóvivő a jobbikos Szávay István parlamenti helyét átvevő Bencsik János korábbi kijelentéseire vonatkozó kérdésre. „A Jobbiknak semmi sem akadály, a hatalomért, pénzért mindenre képesek” – mondta, majd megjegyezte, amennyiben a Jobbik következetes párt lenne, akkor Bencsik János mellett Gyöngyösi Márton sem lehetne már a tagjuk.

Hollik István egy másik reakciójában úgy fogalmazott, az európai bevándorláspártiak nem először hördülnek fel a kormány tényekkel alátámasztott tájékoztató kampánya miatt.

it”

Azt hitték, vége a sorosozásnak?

Tévedtek. Ha egy üzlet beindul... Az európai parlamenti választásokra készül a Fidesz, ezért a kormány „tájékoztató akció" néven kampányba kezd. A kampány célja, hogy „leleplezzék a bevándorlást ösztönző brüsszeli terveket", ami annyiban mindenképp kihívás, hogy ilyen tervek nem léteznek. De ha egyszer már, a tavalyi országgyűlési választások előtt bejött ez a fajta kampány, nem érdemes változtatni.

Figyelmébe ajánljuk