Itt a selyemzsinór? A kormánylap szerint a „szelektív memoriájú“ embereket megvezette a Borkai-botrány

  • narancs.hu
  • 2019. október 14.

Fekete Lyuk

Megvan a felelős.

A Magyar Nemzet hétfői szerkesztőségi állásfoglalásában nekiment Borkainak, Győr újraválasztott fideszes polgármesterének. A kormánypropaganda-kiadvány és a kormány viszonyának fényében ez felérhet egy kilövési engedéllyel.

„Tegnap valószínűleg az egész ország népe alkotott ítéletet Borkairól, illetve a róla készült felvételek gerjesztette botrányról. Budapestre, Tarlós Istvánra, a kerületekre, további nagyvárosokra szállhatott vissza ez az ítélet“ — írta a Nemzet.

A lap egyértelműen Borkai szex- és korrupciós botrányát okolja Tarlós vereségéért.

A kormánybarát kiadvány szerint „az emberek részben érzelmi alapú döntést hoztak. Ha a polgárokba telepített számítógépek határoztak volna az elmúlt öt év adatai, tényei alapján, akkor nem kétséges, hogy Tarlós folytathatja a munkát. Csakhogy szelektív memóriájú emberek voksoltak, akikre érthetően hatással volt az utóbbi napok, hetek botránykampánya.“

Bár a cikk itt még a polgárok szelektív memóriájáról beszél, később leszögezi: „A hibát azonban ne a polgárokban keressük, ők lecserélhetetlenek. Az bizonyos, hogy a kormánypártoknak le kell vonniuk a Borkaihoz fűződő botrány tanulságait.“

Orbán Viktor az önkormányzati választások előtt annyit mondott a Borkai-botrányról, hogy vasárnap a győriek mondanak ítéletet Borkairól, hétfőn ő.

false

Figyelmébe ajánljuk