Két magyar bevándorlóval ünnepli saját nagyszerűségét Berlin

  • narancs.hu
  • 2016. február 8.

Fekete Lyuk

Jó együtt látni Dárdai Pált és Fischer Ivánt, és jó tudni, hogy valahol értékelik a profizmust és a szakmai integritást.

Két tekintélyes berlini intézmény sajtósai összefogtak, és készítettek egy közös imázsfilmet. A Konzerthaus Berlin és a Hertha BSC klipjének két főszereplője a Konzerthausorchester vezetőkarmestere és a Hertha vezetőedzője, Fischer Iván és Dárdai Pál, és valami olyasmi volna az üzenete, hogy a német főváros gazdag kultúrájának egyaránt része a művészet és a sport, a komolyzene és a foci.

false

 

Fotó: City-Press

Dárdai és Fischer mellesleg mindketten magyarok, bevándorlók, ha úgy tetszik, de a németeknek ez láthatóan nem olyan fontos. Van olyan részletes cikk, ahol ezt az összefüggést meg sem említik, de a német Eurosport honlapján olvasható elragadtatott Dárdai-portréban is arra hozzák fel példának a Fischerrel közös szereplést, hogy milyen sokoldalú, megnyerő személyiség a Herthát sikerre vivő magyar edző.

false

 

Fotó: City-Press

A lent látható klip a Borussia Dortmund elleni szombati Hertha-mérkőzésen debütált 76 ezer berlini szurkoló előtt. A találkozó amúgy gól nélküli döntetlenre végződött.

Figyelmébe ajánljuk