"Köszönjük, Tarlós!" – Címlapon hálálkodik a Lokál Tarlósnak, hogy "Budapest a legélhetőbb város"

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 7.

Fekete Lyuk

Mondjuk, el vannak tévedve, mert sokadszorra Bécs nyerte el ezt a címet.

A fél címlapon, majd rögtön utána két oldalon méltatta Tarlós Istvánt a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában lévő ingyenes lap, a Lokál pénteki száma – írja a 444.hu.

Közeleg az önkormányzati választás, be kell segíteni Tarlós István kampányába.

Ráadásul az Economist Intelligence Unit a héten tette közzé aktuális rangsorát, szerint Budapest a 34-ik legélhetőbb város a vizsgált 140 közül.

Ezt az információt nem sikerült kellőképpen értelmeznie a Lokál dolgozóinak, mert míg valójában Bécs lett megint a világ legélhetőbb városa. Addig a lap Budapestet minősíti annak.

Kinek mi.

Bár aztán a lap ajánlójában már pontosít az állításon, hogy a kelet-európaiak közt.

A lényeg mindenesetre a Lokál szerint nem más, minthogy a fővárosiak márpedig elégedettek Tarlóssal. Ha nem tudnák, Európa legjobb úti célja a magyar főváros, ami nem mellesleg második aranykorát éli.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?