Lázár János azt mondta: Tiborczéknak is köszönheti, hogy borozás után nem vizelt a világos hódmezővásárhelyi utcán

  • narancs.hu
  • 2018. március 1.

Fekete Lyuk

Mert annyira jól világítanak a lámpák. Ha ezt az OLAF megtudja, visszavonja a jelentést.

Meghekkelte Lázár János csütörtöki kormányinfóját az MSZP-s Harangozó Tamás, aki az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF szolnoki és kalocsai önkormányzatnak küldött levelét adta át a kancelláriaminiszternek. Ezt a két levelet az utóbbi hetekben szocialista önkormányzati képviselők szerezték meg, ezekben az OLAF az Elios-ügy kapcsán tájékoztatta az önkormányzatokat arról, hogy milyen visszaélésgyanúk történhettek az ottani beruházásoknál.

Harangozó a hvg.hu tudósítása szerint akkor szólt közbe, amikor Lázár János elkezdte a mantrát: a választás valódi tétje, hogy bevándorlóország lesz-e Magyarország. Ekkor az MSZP-s országgyűlési képviselő azt mondta, hogy szerinte ennél vannak fontosabb kérdések is, mint például a „vejbotrány”, utalva ezzel arra, hogy a számos vidéki város közvilágítás-fejlesztését végző Elios Innovatív Zrt.-ben sokáig érdekeltsége volt Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének. A vélhetően irányított közbeszerzések miatt egy átfogó OLAF-jelentés 13 milliárd forintnyi euró visszafizetését javasolja.

A szocialista országgyűlési képviselő egyből lelépett az akciója után, bár Lázár János marasztalta. Harangozó később azt nyilatkozta a hvg.hu-nak, hogy sietnie kellett Tapolcára, ahol délután sajtótájékoztatót és fórumot tart.

Lázár János a kormányinfó későbbi pontján tért vissza Harangozó Tamásra és az Elios-ügyre. Az Index.hu tudósításában így idézi a minisztert: Lázár beszámolt arról, hogy nemrég Hódmezővásárhelyen némi borozás és vízivás után hazafelé tartva nem csupán azért nem vizelt az utcán, mert tilos, hanem mert túl világos volt hozzá.

Bele se merünk gondolni, mi lett volna, ha megszereti a sört, és bevedel vagy hat korsóval.

Még nagyobbat is robbanhat az Elios-csalás: már a kormányzatig vezetnek a szálak

Úgy módosították a pályázatot, hogy megfeleljen az EU támogatási feltételeinek. Közadatigénylés útján megszerezte az Átlátszó az Elios ügyben érintett mórahalmi önkormányzattól az OLAF leveleit, amelyben a hivatal tájékoztatta őket észrevételeiről. Az összes többi érintett önkormányzattól is elkérték a vonatkozó dokumentumokat, Mórahalom volt az első, amely válaszolt, és eleget is tett a kérésnek.

 

Figyelmébe ajánljuk