Lázár visszalő a Mazsihisz felé: az antiszemitizmust a migránsok hozzák a kontinensre

  • Narancs.hu/MTI
  • 2017. július 6.

Fekete Lyuk

A kormány minden zsidót megvéd.

A jelenleg zajló kormányzati plakátkampány nem Soros György származásáról vagy identitásáról szól, hanem arra a veszélyre hívja fel a figyelmet, amelyet Soros a bevándorlás ügyében képvisel, mondta Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A miniszter véleményét arról kérdezték, hogy Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke a „sorosozó” kampány leállítását kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől levélben, mert szerinte a kampány alkalmas kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatok keltésére.

Lázár János reagálásában közölte: a kormányfő írásos választ küld majd a Mazsihisz elnökének. Világossá tette egyúttal, hogy minden magyarországi zsidó közösség számíthat a kormány védelmére, amely zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben. (Vajon milyen plakátok lennének az utcákon, ha nem hirdettek volna meg ilyesmit, kérdeznénk, de nem kérdezzük.)

A tárcavezető azt is mondta, személyes véleménye szerint, aki az illegális bevándorlókat beengedi Európába, az az antiszemitizmust hozza be a kontinensre.

Figyelmébe ajánljuk