Bencsik András: Hol van itt az orosz agresszió?

  • narancs.hu
  • 2023. január 19.

Fekete Lyuk

Nem érti. 

Olaf Scholtz német kancellár a minap arról írt a Foreign Affairs-ben, hogy meg kell állítani Oroszország revansista imperializmusátezért a kormánya első döntéseként közel 100 milliárdos alapot hozott létre a német hadsereg fejlesztésére. Scholtz azt is megjegyezte: a németek az ukránok oldalán állnak, miközben megvédik magukat az orosz agresszióval szemben. 

„Orosz agresszió? A gázszerződéseket a németek mondták fel. Az oroszok tulajdonában álló északi tengeri gázvezetéket, mint tudjuk, az »izlandi bálnavadászok« robbantották fel... A szankciókat az unió vezette be. Hol van itt az orosz agresszió?” 

– fejtegeti Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője Olaf Scholtz megállapításaira reagálva, vette észre a 444.hu. A portál megjegyzi, a cikk további részében Bencsik „különleges katonai műveletnek” nevezi az Ukrajna elleni inváziót. 

A kormánypárti hetilap főszerkesztőre időről időre kinyilatkoztat egy erőset. Októberben azt mondta egy műsorban, hogy „söpredék lepte el a pedagógusi pályát, és megint csak tisztelet azon kivételeknek, akik lassan nem mernek megszólalni. (...) Ellepték a tanári pályát ezek a szörnyetegek, és ezek a szörnyetegek nevelnek föl egy szörnyeteg generációt, mert az a kislány azt hiszi, hogy ő valaki, nem tudja, hogy őt csak eszköznek használták.”

Novemberben, szintén egy televíziós műsorban pedig arról beszélt, hogy olyan civil szervezetet kéne létrehozni, „amelyik az NHTM embereket fogná össze, ez a normális, heteroszexuális, természetes ösztönű és a másik nem iránt vonzódó embereket jelenti”. Hozzátette, hogy „pokoli kockázatnak látná,” ha abban az óvodába, ahová az unokái járnak, „másságos” emberek közül valaki be tudna „furakodni”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk