Mátyás és Kádár nyomdokain: Orbán elvegyült a nép soraiban

  • narancs.hu
  • 2019. július 18.

Fekete Lyuk

Majd felszállt egy fapados Wizz Air-re.

Orbán Viktor repülési szokásairól sokat tudhatunk, hiszen mint az számos alkalommal bebizonyosodott, a miniszterelnök meccsnézési és egyéb útjaira előszeretettel utazik (a Csányi Sándorhoz, Mészáros Lőrinchez vagy éppen Garancsi Istvánhoz köthető) magángépekkel, de nem veti meg a Magyar Honvédség által beszerzett "nem kormánygép" kormánygépeket sem.

Alighanem e magánrepülőzős-oligarchás imázst igyekezett a miniszterelnök levetkőzni azzal, hogy a nép soraiban elvegyülve beült a Wizz Air hétfői Milánó-Budapest járatára várakozók közé: igen, Magyarország miniszterelnöke (és Magyarország miniszterelnökének kézipoggyásza) leereszkedett a nép közé, hogy aztán huss, a nép egyszerű gyermekeivel együtt a Wizz Air fapados járatát igénybe véve egészen Budapestig repüljön.

false

A fapadosra váró, egyszerű turista álruhát öltő  miniszterelnökről fotó is készült egy megdöbbent utas jóvoltából - ezt a hvg.hu-n meg is lehet tekinteni. Mi egy másfajta fotóval kedveskednénk olvasóinknak (lásd fent), mely a miniszterelnököt természetes repülési környezetében ábrázolja.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?