Megvan a kormánymédia válasza a Gruevszki-botrányra: Gyurcsány

  • narancs.hu
  • 2018. november 16.

Fekete Lyuk

Nem volt nehéz kitalálni.

Gyurcsány Ferencel a címlapján hozza a Gruevszki-sztorit a Ripost.

Mint ismert, Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, Orbán Viktor fontos szövetségese Magyarországon kért politikai menedékjogot, miután hazájában korrupció miatt börtönbüntetésre ítélték.

Kicsoda Nikola Gruevszki, aki most Orbántól remél segítséget?

Budapestre szökött, mert régi barátjától remél segítséget. Idén részletes cikkben mutattuk be a volt macedón miniszterelnököt és furcsa ügyeit.

Gruevszki útlevelét is elkobozták, így kérdéses, hogyan jutott Magyarországra, és hogy miért nem kell a többi menedékkérőhöz hasonlóan a tranzitzónában várakoznia.

A Ripost az egészből annyit emelt ki, hogy Gyurcsány Ferenc Gruevszki miatt támadja a kormányt. És vajon miért? Hát mert Gruevszki sokat tudhat Gyurcsány balkáni üzleteiről. Ezt az állítást egy magát megnevezni nem kívánó "Balkán-szakértőre" alapozzák, meg arra, hogy Gyurcsány Bulgáriában üzletelt, és hát a felesége is bolgár származású. Az pedig közel van Macedóniához.

Az sem világos, hogy ha Gruevszki tudna is valamit Gyurcsányról, annak mi köze van a menedékjogi ügyéhez. Hacsak nem azt sejteti a Ripost, hogy a kormány ezen információkért cserébe részesíti különleges elbánásban a volt macedón kormányfőt.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.