Mészáros lánya is felkerült a NAV szégyenlistájára

  • narancs.hu
  • 2019. április 11.

Fekete Lyuk

Nem teljesítette áfabevallási kötelezettségét.

Mészáros Lőrinc fiatalabb lánya is felkerült a NAV azon listájára, melyen az áfabevallási kötelezettségüknek legalább két éve eleget nem tevő 27 ezer céget, valamint magánszemély szerepel - szúrta ki a g7.hu.

Mészáros Lőrinc Ágnes nevű lánya a Mészáros-birodalmat tömörítő két tőzsdei cégben, a Konzumban és az Opusban is betölt tisztséget, emellett számos egyéb családi vállalkozáshoz van közé.

A G7 azt is észrevette, hogy a NAV listáján többször is szerepel Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter lakásának a címe, ide ugyanis több cég is be van jelentve, melyek a miniszter volt férjéhez, Balogh Sándorhoz köthetők. Egyébként Bártfait választotta idén a Forbes magazin Magyarország legnagyobb befolyással rendelkező nőjévé:

Közel sem Lévai Anikó már a legbefolyásosabb magyar nő

Lánya, Orbán Ráhel is megelőzi. Az élen egy miniszter áll. De Mészáros Lőrinc felesége is bekerült e körbe. Ötödször készítette el a magyar Forbes A legbefolyásosabb magyar nők listáját, amihez idén is a Bisnode céginformációs rendszer által biztosított adatokat és több tucat háttérbeszélgetés információit használt fel. A végső sorrendről a szerkesztőség döntött.

Figyelmébe ajánljuk