Micsoda teljesítmény: a Puskás Stadion minden székéből látni lehet majd a pályát

  • narancs.hu
  • 2019. november 1.

Fekete Lyuk

A tervező állítása szerint legalábbis, akit nagyon elkeserített az ennek az ellenkezőjét állító pletyka, ezért kénytelen bizonygatni, hogy de bizony.

Cáfolta az aréna vezető tervezője, Skardelli György, hogy az új Puskás-stadionban lenne olyan ülőhely, ahonnan túlságosan korlátozott lenne a rálátás a játéktérre.

Nagyon elkeserítette az Ybl Miklós-díjas építészt az a pletyka, hogy vannak székek, ahonnan nem látni a pályát. Skardelli a Sport TV Mai helyzet című műsorában leszögezte:

"a mi stadionunk olyan, hogy minden áldott székből, mind a hatvanhétezer-kétszáztizenöt székből a teljes küzdőteret lehet látni, és olyan feltételek mellett lehet látni, ahogyan azt az UEFA és a FIFA előírja számunkra" – írja a 24.hu.

Hozzátette, vannak olyan előírások ezektől a nemzetközi szervezetektől, amik a biztonságot szolgálják. "Például az, hogy a huszonöt foknál meredekebb lelátón minden sorba be kell tennünk korlátot, a különböző arénatöltőkbe, lépcsőkhöz mindenhova be kell tenni korlátot, mert tömeges érkezés és távozás van, és a biztonság mindent megelőz. Nyilvánvaló, hogy ezek a korlátok belelóghatnak bizonyos látószögekbe, ez kivédhetetlen. A világon nincs olyan stadion ebben a méretben és ezzel a felszereltségi fokozattal, ahol ez nem jelentkezik, de erre azt mondani, hogy nem lehet látni a küzdőteret, ez nagyon bántó, és nagyon félreértelmezett, mondhatnám azt is, hogy egy picit rosszindulatú is."

Skardelli kérdésre válaszolva kijelentette, hogy nincs kedvenc részlete, számára az egész épület kedves, minden részlet a kedvence. Elmondása szerint hat éve kel és fekszik a stadionnal, a két és fél éve tartó építkezés minden napján ott volt. Azért drukkol, hogy szeressék az emberek az épületet, legalább annyira, mint a régit.

Figyelmébe ajánljuk