Miért az augusztus a házasságok halálhónapja?

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 28.

Fekete Lyuk

Amerikai tudósok megfejtették végre.

Hamarosan elmúlik a veszély, hiszen mindjárt vége az augusztusnak, amikor – március mellett – a legtöbb válókeresetet adják be, legalábbis az Egyesült Államokban. Vagyis, egészen pontosan Washington államban és az elmúlt 15 évben – ez volt ugyanis a University of Washington kutatásának tárgya.

És miután kimutatták, mennyivel magasabb a válókeresetek száma ebben a két hónapban, mint máskor, végre elkezdhettek találgatni, mi lehet ennek az oka. Végül azzal a válasszal álltak elő, hogy a március azért ilyen frekventált, mert előtte, az ünnepek környékén mindenki visszafogja magát, és nem akar előállni a nagy hírrel. Az augusztus pedig attól ilyen népszerű időpont, hogy az amerikaiak leginkább júliusban mennek nyaralni, és sok házaspár ettől a nyaralástól várja kapcsolata megváltását. Sokaknak ez az utolsó esély, és ha ez nem hoz változást, akkor irány az ügyvéd.

(Forrás: Atlantic)

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.