Novák Katalin: „Egyre többen akarnak túl lenni az anyaságon”

  • B.P.M
  • 2019. június 17.

Fekete Lyuk

A kutatók pedig átverik a fiatalokat, ha azt mondják, hogy ne legyen sok gyerekük.

„Nagyon sok helyen, egytemeken akár, könyvekben, az interneten keresztül, rengeteg olyan csatornán, ahol a fiatalokat nagyon jól elérik, elhitetik azt a bolondságot a fiatalokkal, hogy ők bárkinek ártanának azzal, ha gyereket vállalnának”  - nyilatkozta a Bayer showban Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Hozzátette, látott olyan kutatásokat, amelyek arra fókuszáltak, mit kell egy adott személynek ahhoz tennie, hogy az ökológiai lábnyomát csökkentse. Elmondta, hogy a számos szempont közül (milyen autót használjanak a polgárok, gyűjtsék szelektíven a hulladékot stb.) az első helyen az állt, hogy vállaljanak kevesebb gyereket. „Ezzel a fiatalokat átverik” - mondta a politikus, bár nem említette, milyen kutatásokra gondol.

 

Ezután Novák Katalin kitért arra, hogy létrejött egy verseny férfi és nő között: „azt kell néznünk az életünk minden egyes pillanatában, hogy az adott pillanatban a velem egykorú férfiakkal, ugyanolyan beosztásban dolgozom-e, ugyanannyit keresek-e. Egy bizonyos, általuk meghatározott mércén pont ugyanannyit érek-e, mint a velem egykorú férfiak” - mondta az államtitkár.

Majd hozzátette, ezen a mércén nincs jelentősége a gyerekvállalásnak, ami miatt a nők nem tudnak nyugodt szívvel anyukák lenni, ráadásul egyre többen tekintenek úgy az anyaságra, mint valamire, amin „túl kell lenni.”

 

A teljes részt megtekinthetik itt:

Figyelmébe ajánljuk