Schmuck Andor nem azért trollkodik, mert a Fidesz kérte, hanem mert boldog akar lenni

  • B.P.M
  • 2019. június 17.

Fekete Lyuk

Nagy bajban lenne a Fidesz, ha az lenne a „mesterterve”, hogy ő beletrollkodjon a főpolgármester-választásba - állítja.

„A főpolgármester-jelöltség jelen helyzetben inkább figyelemfelhívás, mint valós lehetőség a pozíció megszerzésére” - nyilatkozta a Mandinernek adott interjújában Schmuck Andor, aki a közelmúltban jelentette be, indul a főpolgármesteri székért.

Hozzátette, eljutott hozzá egy ellenzéki párt háttértanulmánya, amely arról szól, hogy az időseknek járó utazási kedvezmények ne alanyi jogon, hanem szociális alapon járjanak. Ezért érezte úgy, hogy el kell indulnia, hiszen a vállalkozó-politikus hosszú évek óta a szépkorúak jogaiért küzdő Tisztelet Társaságának az elnöke.

A riporter elmondta, különböző, nem éppen hízelgő reakciókat kapott, sokan komolyabban is támadták. Schmuck szerint ez a „Gábor Zsazsa-effektus”, továbbá tök mindegy, hogy mit írtak róla, a lényeg az, hogy kénytelenek voltak leírni, amit az idősek utazási kedvezményeiről mondott.

Az is ismeretes, hogy sokan Fidesz-trollként könyvelték el: „gondoljon bele, mekkora bajban lehet egy 52 százalékos párt, ha én vagyok a mesterterve! Egy olyan főpolgármesterrel, mint Tarlós István, akinek a teljesítményét több területen is el lehet ismerni” - reagált az erre irányuló kérdésre Schmuck.

Azt is elmondta, hogy az emberek döntő többsége inkább negatív véleménnyel van róla, amivel önmagában nincs baj: „Inkább ezren kritizáljanak, mint egy sajnáljon” - fogalmazott. Hozzátette: még mindig jobb, hogy van róla véleménye az embereknek annál, mintha azt kérdeznék: „ki az a Scmuck Andor?”

Tényleg, ki az a Schmuck Andor? Miként határozza meg önmagát? Politikus? Közéleti személyiség? Celeb? - kérdezte az interjú készítője, amire Schmuck Andor azt felelte:

„Azt nem szeretném meghatározni, hogy mi vagyok én, mert ennek az eldöntését rábízom az emberekre. Én azt tudom megmondani, mi szeretnék lenni, és ez most nagyon profánul fog hangzani: én boldog szeretnék lenni! Az én boldogságom pedig akkor teljes, ha azt érzem, hogy amit csinálok, annak van értelme.”

Figyelmébe ajánljuk