Novák Katalin: Remélem sikerül megőriznünk Magyarországot egy békés szigetnek

  • narancs.hu
  • 2019. január 2.

Fekete Lyuk

A remény hal meg utoljára.

Csinos kis píárinterjút adott Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Magyar Hírlapnak így év elején. Érdemes szemezgetni belőle.

„Dolgozunk azon, hogy Brüsszelbe is eljusson a családközpontúság üzenete, dacolva az ottani fősodorral. Ez a munka évek óta zajlik, és úgy érzem, van eredménye. Nagy elismeréssel kell szólnom azokról a kormánypárti EP-képviselőkről és a családszervezetekről, akik ennek az ügynek az élére állnak. Jövő májusban európai parlamenti választások lesznek, és meggyőződésem szerint jócskán átrajzolódik majd a kontinens politikai térképe. Bízom abban, hogy előbb-utóbb a családpárti politikai erők lesznek túlsúlyban, és így ez a téma pozitív megközelítésben kerül majd az unió napirendjére. Nagy szükség van rá, máskülönben a saját jövőnkről mondunk le.”

A családpárti erők fényezése mellett maradt idő az ellenzék ekézésére is, ami különösen jól sikerült most.

A jelenlegi parlamenti ellenzék színvonala minden eddiginél alacsonyabb. Soha nem volt ennyire destruktív és silány. Nehéz lehet azoknak, akik valamiért nem tudják támogatni a kormánypártokat, mert úgy látom, egyik ellenzéki párt sem kínál számukra valós alternatívát. Gondoljon bele, hogy ez azt jelentené, hogy azok közül kellene valakiknek vezetni ezt az országot, akik most valóságshow-t játszanak az utcán, színészkednek és provokálnak, és méltatlan módon viselkednek."

És a legfőbb jó, hogy a magyarok biztonságban vannak.

Novák Katalin

Novák Katalin

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

"Nagy dolog, hogy a magyarok biztonságban élhetnek, reményeim szerint sikerül megőriznünk Magyarországot, sőt talán egész Közép-Európát egy békés szigetnek a kontinens szívében, és nem kell külső veszélyektől tartanunk. Ezért fontos lenne a belső békénket is megőriznünk."

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?