Schmidt Mária szerint azért tiltakozott a Zsidó Világkongresszus, mert „Heisler András felhívta a barátait”

  • - gera -
  • 2019. január 2.

Fekete Lyuk

A Terror Háza főigazgatója így magyarázta a Figyelő címlapja elleni tiltakozást.

„Heisler András felhívta a barátait, akikkel az érdekeik egybeesnek, és megmondta nekik, megírta nekik, hogy milyen levelet küldjenek és hol tiltakozzanak” – ezt Schmidt Mária mondta a Bayer Show legutóbbi adásában, ahol leginkább az első világháborúról beszélt, de a műsor végén rátértek a Figyelő novemberi címlapjára.

A korábban Schmidt által megvásárolt hetilap ugyanis Heisler Andrást, a MAZSIHISZ elnökét rakta a címlapra, köré pedig 20 ezer forintos címleteket pakoltak. A címlap miatt az izraeli nagykövet és Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke is tiltakozott, aki azt kérte Orbán Viktortól, ítélje el a címlapot. A miniszterelnöke ezt nem tette meg, mert szerinte az „a sajtószabadság korlátozása lenne”.

Olyan durva címlappal jelent meg a Figyelő, hogy az izraeli nagykövet megdöbbent és aggódik

Heisler Andrást, a MAZSIHISZ elnökét és sok-sok 20 ezres címletet tett a címlapra a kormánypárti hetilap. A friss Figyelő a héten az alább látható címlappal jelent. Mondanánk, hogy Schmidt Mária lapjáról van szó, de már nem, ugyanis a kormánypárti újság is beolvadt a fideszes, gigantikus médiaholdingba.

Schmidt ezt az Echo TV-ben pedig azzal magyarázta, hogy szerinte Heisler András telefonálgatott és üzengetett, „fellármázta a fél világot”:

Streamable - free video publishing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Figyelmébe ajánljuk