Pályázaton keres politikusjelölteket Szanyi Tibor pártja, neotonos a zsűritag

  • narancs.hu
  • 2021.02.02 10:54

Fekete Lyuk

Pál Éva egykori énekesnő már alig várja, hogy találkozzon a jelöltekkel. 

"Óriási érdeklődés hazánk első, országgyűlési képviselőjelölti pályázatán" címmel adott ki közleményt az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM), amelyet Szanyi Tibor, Kalmár Szilárd, Huszti Andrea és Székely Sándor hozott létre tavaly márciusban.

A közlemény szerint a párt "országgyűlési képviselőjelölt-állítási pályázatára" egy hónap alatt már több, mint százan jelentkeztek. A pályázat a "Balodal előválasztása" címet viseli, a jelentkezők közül a párt országos koordinátorai pedig eddig húsz főt választottak ki, akik részt vesznek a február közepén szervezendő második meghallgatáson, ahol a jelöltek személyesen is találkoznak a párt vezetőivel, majd kommunikációs gyakorlaton vesznek részt, illetve "elkészülnek az első fotók és videók". A párt programját "Igen Szocializmus"-nak hívják, ez kiemelt része lesz az eseménynek. 

A pártnak még decemberben egy celebet is sikerült igazolnia: "Pál Éva, a Neoton egykori énekese, a párt csepeli jelöltje és jelölt-koordinátora már alig várja, hogy találkozzon az összes előválasztottal, hiszen elképesztően sok fiatal és tehetséges ember jelentkezett. Az országosan ismert művésznő mindent megtesz, hogy pártja sikeres legyen, s ennek során már gőzerővel folynak a párt indulójának a felvételei."

Hozzáteszik, akik a második meghallgatáson is túljutnak, azon "már feladatokat fognak kapni, és megkezdik próbakampányukat a párt mentorainak segítségével".

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.

„Mint egy Molotov-koktél”

Nemrég magyarul is megjelent harmadik regénye, Az iskola Topekában lelkes fogadtatásra talált Amerikában. A New Yorkban élő íróval a város jövőjéről, a Trump-korszak gyökereiről és a költőket érő kínos kérdésekről is beszélgettünk.