Menczer Tamás szerint Magyarország megelőzte Brüsszelt vakcinaügyben

  • narancs.hu
  • 2021. január 31.

Fekete Lyuk

Hurrá!

„Mit láthattunk tehát az elmúlt hónapokban? Azt, hogy Magyarország megelőzte az uniós tagállamokat, és mindenképpen megelőztük Brüsszelt” – jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára vasárnapi Facebook-videójában. 

A politikus ezt abból vezette le, hogy szerinte Brüsszelből nagyon kevés vakcina érkezik, ezért a kormány elkezdett tárgyalni Oroszországgal; a hazai gyógyszerészeti hatóság engedélyezte is az orosz vakcinát. A baloldal pedig folyamatosan támadja a magyar kormányt, miközben Angela Merkel német kancellár bejelentette, hogy ő is tárgyal az orosz vakcináról. Az államtitkár szerint a kínai vakcina esetében is ez történt; a baloldal támadja miatta a kormányt, miközben Markus Söder bajor miniszterelnök a kínai vakcina fontosságáról beszélt. 

A Telex cikkében megjegyzi, Menczer úgy beszél Brüsszel lekörözéséről, hogy Magyarországon eddig csak az Európai Unió több tagállamával közösen rendelt vakcinával oltott (222 ezer embert), és további 18 ezer Moderna-vakcina érkezését várják. 

 

 

Figyelmébe ajánljuk