Rogán Antal találmánya már 422 milliót fialt Rogán Antalnak

  • narancs.hu
  • 2021. február 4.

Fekete Lyuk

Műszaki tehetségét senki sem sejtette, ám az egyszer csak megvillant és idővel majd' félmilliárdot hozott a konyhára.

422,8 millió forintot keresett Rogán Antal a három éve szabadalmi védettséget nyert informatikai találmányából - számolta ki a Népszava a miniszterelnöki kabinetfőnök elmúlt négy év során leadott vagyonnyilatkozataiból.

Mint írják, öt éve a fideszes politikus, valamint két, Fidesz-közelinek számító vállalkozó, Csík Balázs és Lengyel Csaba egy „elektronikus állomány digitális aláírására”, illetve „autentikálásra” vonatkozó eljárás oltalmát kérte a hatóságoktól. A "feltaláló" trió  néhány hónappal később eladta fejlesztését a Mobilsign Kft.-nek, amelyet - micsoda véletlen - az ügyvezetői posztot betöltő Csík Balázs jegyezte tulajdonosként, sokáig Lengyel Csabával együtt. Igaz, ami igaz, az ügylet időszakában a kft.-t  Pozsgai Petra, a Rogán Antal szoros ügyvédismerőseként elhíresült Kertész Balázs exfelesége jegyezte és vezette - jegyzi meg a lap. Hozzáteszik: a szabadalom némi jogászkodás után végül 2018-ban az európai hatóságoktól nemzetközi védettséget kapott. Rogán Antal ma is több kapcsolódó nyilvántartásban szerepel feltalálóként.

Mint arról 2018-ban mi is beszámoltunk, az OLAF nyomozást indított a Rogán-féle mobilaláírás ügyében, de  különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával a NAV-nál is elindult a nyomozás az ügyben.

 

Figyelmébe ajánljuk