Profetikus gondolatcunamit zúdít ránk Ákos, az igazi harcos

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 28., 11:15
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„A varsói szerződés sorkatonája voltam, úgy nézzenek rám a kedves nézők.”

A jövőre 50 éves egykori Bonanza Banzai-tag Kovács Ákos, aki az eltelt évek során szintipopnagykövetből óriási megmondó ember lett, és még azt is tudja, mi a nők dolga (hát, nem a súlyemelés!), ismét csodálatos karácsonyi interjút adott az Echo Tv-n. A két évvel ezelőtti legendás „a nők dolga, hogy beteljesítsék a női princípiumot” adás után ezúttal Nyugat-Európát, a lázadást, a politikai korrektséget és a karácsonyt beszélte ki.

Ákos szerint ugyanis nem oké az, hogy vannak olyan elvetemült helyek e földön, ahol boldog ünnepeket kívánnak egymásnak az emberek, netalántán fenyőünnepnek hívják a karácsonyt. Az énekes szereti nevén nevezni a dolgokat, értéket adni az ünnepnek, ezért sosem kívánna kellemes ünnepeket, tőle csak a boldog karácsonyt fogjuk hallani, míg élünk.

Ezután komolyabb témákra tér rá a nagyszerű kérdező segítségével a művész úr, szó esik rendszerváltásról, a remélt szabadságról, sorkatonaságról, és végre elérünk Nyugat-Európához, ami Ákosnak valahogy „teljes tévútnak tűnik”. Merthogy, értekezik a költő, énekes, a nyugati értékek ellen maga Nyugat-Európa lázad a leginkább azzal, hogy „elfelejtette, vagy inkább hosszas lobbimunkával kipöccintette a keresztény értékekre való utalást is az Európai Unió alapokmányából”.

false

De a lázadás definíciója még itt sem áll meg, a művész úr szerint ugyanis az a lázadás, ha „nem szülnek elég gyereket a gazdaság fejlődéséhez, vagy a nyugdíjrendszer fenntartásához, és ezért idegeneket kell behozni akkor is, ha más a kultúrája, hogy a darabszám meglegyen. A meg nem született gyereket migránsokkal pótolni káros.” Gondoljunk csak a baltás gyilkosra a német vonaton, ami azért régebben viszonylag ritkán fordult elő, teszi hozzá Ákos.

Mindezt egy igazán őszinte mondat követi, miszerint: „Ne én mondjam meg, mit kellene csinálni, mert ha én a diplomácia területén dolgoznék, valószínűleg még nagyobb lenne a zűrzavar.”

Nagyot sóhajtunk, ezt is megúsztuk, de azért néhány magvas gondolat marad még a végére is, a művész úr ugyanis azon lamentál, vajon hogyan lehet egy asztalnál ülni és vitatkozni olyan emberekkel, akik azt hiszik, hogy ezt a kultúrát el lehet pusztítani, és a politikailag korrekt beszéd egyébként is megakadályozza a nyíltságot. És hogy mi volt a politikai korrektség előképe? Kovács Ákos költő azt is tudja: George Orwell 1984 című regényének szópusztító alakja, aki megszállott értelmiségiként a politikai korrektséget vetíti előre. A megszállott értelmiségiek pedig már a Szentírásban megjelennek: ők a farizeusok. Itt körbe is értünk, ha valaki kíváncsi további próféciára, szánjon rá úgy 17-18 percet az életéből. Vagy egyen inkább még egy bejglit.

ECHO | A nemzet hangja

A nyugati értékek ellen nem Magyarország lázad, hanem maga a Nyugat, kezdve azzal, hogy hosszas lobbimunkával „kipöccintették” a kereszténységre való puszta utalást is az Európai Unió alapokmányából – jelentette ki Kovács Ákos zenész Napi aktuális című műsorunk szerdai adásában.

 

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 28., 11:15
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 12
  szegedi789
  2017. december 28., csütörtök 21:00
  Van egy gyanúm, hogy 1984-en kívül Ákosunk nem nagyon olvasott más könyvet ... Ööö, vagy inkább úgy hangzana ez helyesebben, hogy csak az 1984 címét ismeri dalnokunk, hogy hivatkozni tudjon rá, mintha elolvasott volna életében legalább egy könyvet...

  (Schmidt Mari is hogy örült anno annak a béna videóklippnek... És a Nagy könyvben is eladhatta már egyszer.)
 2. 11
  szegedi789
  2017. december 28., csütörtök 20:56
  Baj van.

  "Boldog karácsony!" mellett szoktam mondani pl. "Kellemes ünnepeket!" - et is !!!!! Pl. boltban.

  Na, akkor én most hossszas lobbitevékenységem után pöckölgetem keresztény értékeket ?!

  Migráns lennék ? Vagy Lovasi András rajongója ???
 3. 10
  tiszapolgári
  2017. december 28., csütörtök 19:57
  Eredetileg „Bokassa a maszáj” lett volna a zenekar neve, de ez túl idegen lett volna a magyar fülnek, így lett Bonanza Banzai.
 4. 9
  harcolj
  2017. december 28., csütörtök 19:23
  Meghallgatva Ákos fejtegetését megrettentem. Nem gondoltam, hogy ennyire buta. Így viszont nem lepnek meg ostoba dalszövegei.
 5. 8
  szegedi789
  2017. december 28., csütörtök 18:53
  Ákos dalnok felmondta az ünnepi leckét, tételesen beleszőtte mondókájába az összes uncsi mújobbos-kultúrharcos közhelyet, panelt.

  Borbár, turnétámogatás mellett tehát megérdemelten jár az 50+ -os pulykapénz is.

  €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

  Na mentem a bejgli maradékához...
 6. 7
  dönci5
  2017. december 28., csütörtök 18:13
  Seggfej...
 7. 6
  harcolj
  2017. december 28., csütörtök 17:23
  Mondjuk ha Ákos verseit és fejtegetéseit a spermium meghallja, szerintem megbénul, úgyhogy ez a népszaporulatit nemigen fogja serkentené. Mondjuk a zenéjével még sokkolóbb.
 8. 5
  rworse
  2017. december 28., csütörtök 15:38
  "Ünnep oly szép, a gyertya ha ég,
  A szeretet asztalánál ott ülünk mindannyian.
  Hó és hideg, de a szándék meleg,
  A kevés is több lesz, ha a szíved adod bele.

  Együtt így jó, nincs is rá szó, nem lehet papírra írni,
  Egyszerűen érezni kell.
  Ünnep oly szép, a gyertya ha ég,
  A szeretet asztalánál, ott ülünk mindannyian."
 9. 4
  Juliusz
  2017. december 28., csütörtök 14:50
  Hogy telt az ünnep, Ákos?
  Naaaa, ezt miért kellett?
 10. 3
  tiszapolgári
  2017. december 28., csütörtök 14:21
  Orbán Viktor katonája vagyok, legszebb katonája,
  Vígan élem katonaéletem, nincsen gondom másra.
  Boldog karácsonyt kívánok én máma,
  Hogy kellemesnek mondjam, nem áll a szám rája.
  Orbán Viktor katonája vagyok, legszebb katonája.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk