Schmidt Mária lesújtó képe Németországról: nincs internet és középkori állapotok uralkodnak

  • narancs.hu
  • 2019. április 8.

Fekete Lyuk

Erős fejtegetésbe ment bele a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Schmidt Mária közel egy órás interjút adott az Inforádió Aréna című műsorában, amely során a tőle megszokott történelmi fejtegetések mellett technológiai fejtegetésbe is kezdett.

A 444.hu vette észre, hogy a történész a beszélgetés egy pontján a technológia fontosságáról beszélt. Először megjegyezte, hogy "a gazdasági erőnek párosulnia kell technológiai és innovációs erővel."

Majd az 5G hálózatok bevezetéséről értekezett. Arra a megállapításra jutott, hogy Németország nezéz döntés előtt áll: most, hogy be akarja vezetni az 5G technológiát fel kell tenni a kérdést: megveszi-e a Huaweitől vagy sem.

Majd hozzáteszi:

"Ha megveszi, az Amerikai Egyesült Államokkal konfliktusba kerül, ha nem veszi meg, ott nincs wifi meg internet Németországban, mert nagyon le vannak maradva, ott középkori állapotok vannak ebből a szempontból, és ők meg nem fejlesztették ki. Tehát akkor? Technológia. Úgy néz ki, hogy bizonyos dolgokban Kína már technológiailag is előttünk jár. Ez nem marad következmények nélkül."

A beszélgetés második része meghallgatható itt, az ominózus rész 21:50-nél kezdődik:

InfoRádió - Aréna - Schmidt Mária - 2. rész - 2019.04.04

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a "30 éve szabadon" emlékév koordinálásáért felelős kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában. Iratkozzon fel a YouTube-csatornánkra! Kövessen minket az interneten is: http://infostart.hu/ Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/InfoR%C3%A1di%C3%B3-118703541479581/

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?