Simán letagadta a KDNP-s EP-képviselő, hogy pártjának ifitagozata csillagos házat matricázott

  • narancs.hu
  • 2018. június 23.

Fekete Lyuk

„Fake news.”

A múlt héten Hollik István (Fidesz) egy sajtótájékoztató keretében felmatricázta az Amnesty International budapesti irodájának ajtaját, mondván, hogy „az Amnesty Internationalhez hasonló – bevándorlást támogató – szervezeteket nevén kell nevezni, és nyíltan harcolni kell ellenük”. A „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matrica elhelyezését a KDNP ifitagozatának, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) külügyekért felelős alelnöke, Tisóczki Flóra folytatta, méghozzá a Menedék Egyesületnek helyet adó egyik Népszínház utcai épületnél, amiről rögtön a matricázást követően ki is derült, hogy egykor csillagos ház volt, vagyis egy olyan lakóhely, amit a vészkorszakban sárga csillaggal jelöltek meg, hogy világos legyen, ott zsidók élnek.

Tiltakozik az OSA Archívum a KDNP gyalázatos matricázása miatt

Az Archívum szervezte a 2014. évi csillagos házak programot. „A Blinken OSA Archívum, a világ egyik legjelentősebb hidegháborús és emberi jogi dokumentumokat őrző archívuma, a 2014. évi csillagos házak program szervezője, mélységes felháborodását fejezi ki a Kereszténydemokrata Néppárt gyalázatos akciója miatt.”

A csillagos ház felmatricázása erős reakciókat váltott ki, többen kikérték maguknak. Egyikük levelet írt Ujhelyi István szocialista EP-képviselőnek. Aki nem volt rest, fogta, lefordította a levelet és körbeküldte az Európai Parlament többi képviselőjének azzal a kommentárral, hogy „nem hiszem, hogy ez az erkölcstelenség további magyarázatot igényelne”.

A EP-képviselőknek szánt levél eljutott Hölvényi György KDNP-s politikus, egykori államtitkár, szintén EP-képviselőhöz is, aki simán letagadta a történteket, és a miniszterelnök által is kedvelt fake news kifejezéssel minősítette pártjának tettét, miszerint ilyesmi nem történt.

„A magyar kommunista hagyományt követve a bukott szocialisták képviselője abból akar gátlástalan előnyt szerezni, hogy kihasználva a magyar helyzetről való pontos információk hiányát, hazudik” – írta Hölvényi.

A KNDP-s szerint pártjának fiataljai semmilyen szélsőséges cselekedetet nem követtek el, még a gondolat is távol áll tőlük, és az egész ügy csak Ujhelyi saját politikai érdekeit szolgálja.

Ennél nagyobbat, mondjuk, nehezen lehetett volna hazudni.

false

 

Fotó: MTI

(444.hu)

Figyelmébe ajánljuk