Szüret extra: Reviczkyt az ingyenparkolás csábította a Nemzetibe

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 26.

Fekete Lyuk

Művészi fejlődés, szakmai kihívások meg ilyenek? Ugyan!

Reviczky Gábor, a Nemzeti Színház színésze egy hete a Tények Este vendége volt. A Kossuth-díjas színész Andor Éva buzgó dráma- és karakterértelmezéseit követően hosszan beszélt új szerepeiről, ám a közel 25 perces interjú vége felé (a 16. perc után) az is kiderült, miért választotta a Nemzetit, mikor már 33 éve volt a Vígszínház hűséges tagja.

false

Az ok egészen prózai, ha nem lenne egy csöpp szívünk sem, akár bántóan banálisnak is neveznénk, ugyanis Reviczky, úgy tűnik, főként a Vígszínház és a Pesti Színház környékén felmerülő parkolási költségek miatt mondott igent Vidnyánszkynak. A Nemzetiben ugyanis saját parkolója (is) van! Na, jó, meg persze az is kiderült, „ha az embert nagyon hívják, akkor bizony menni kell”.

A színész Ráckevén lakik, ami 50 km-re van a Vígszínháztól. „Állandóan fizetni a parkolásért… 22-es csapdája az egész ügy, mert az egy napra jutó jövedelmem elköltődött parkolási díjra és büfére. Én a fizetésemet parkolásra, üzemanyagra és büfére költöttem. Ez nonszensz. Hogy lehet egy színésznek 630 forintot parkolásra fizetni a Pesti Színházban, ha dolgozik? Soha senki nem volt hajlandó ezt megoldani.”

Hogy volt-e esetleg más oka, hogy e komoly döntésre szánja el magát, mondjuk művészi jellegű, vagy bármi, ami a Vígszínházban ne tetszett volna, arra Reviczky szintén csak egyszerűen tudott válaszolni: „semmi más baj nem volt, nagyszerű szerepeket játszottam.”

De ne feledjük: a Nemzeti közelebb van Ráckevéhez, és szívünk minden melegével reméljük, hogy a büfé is olcsóbb.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.