Trump Greta Thunbergről: egy nagyon boldog fiatal lánynak tűnik

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 24.

Fekete Lyuk

Az amerikai elnök megint megtalálta a pontos jelzőt.

Úgy látszik, nagyot megy ma az amerikai elnök: először arról beszélt, hogy egy csomó mindent csinált már, amiért megérdemelne egy Nobel-díjat, majd azzal a kommentárral osztja meg Greta Thunberg hétfői szenvedélyes beszédét, hogy "Egy nagyon boldog fiatal lánynak tűnik, akire csodálatos jövő vár. Nagyszerű ezt látni!"

Mondta mindezt az amerikai elnök Thunberg egy ilyen pillantása után.

 

A 16 éves svéd aktivista megrendítő beszédét úgy kezdte, hogy "Minden teljesen rossz. Nekem ma nem itt kellene lennem. Az iskolában lenne a helyem, az óceán másik felén. És mégis mindannyian hozzánk, fiatalokhoz jöttök reményért? Hogy merészelitek? Elloptátok az álmaimat és a gyerekkoromat az üres szavaitokkal. És én még az egyike vagyok a szerencséseknek. Az emberek szenvednek, haldokolnak. Egész ökoszisztémák omlanak össze. Egy tömeges kihalás szélén állunk. És ti mégis csak a pénzről beszéltek és tündérmeséket próbáltok meg eladni az örökké tartó gazdasági növekedésről és profitról. Hogy merészelitek?"

Greta Thunberg: Mindannyian hozzám jöttök egy kis reményért. Hogy merészelitek?

A svéd aktivista megrázóan drámai beszédben vonta felelősségre a világ vezető politikusait. Ma kezdődött el New Yorkban az ENSZ klíma-csúcstalálkozója. A szakértők szerint az emberi eredetű globális felmelegedés több évtizedes időtávon ugyan, de megállítható, ehhez viszont regionális szintű klímavédelmi intézkedésekre van szükség. Többek között erről tárgyalnak az elkövetkezendő napokban a 66 országot tömörítő klímacsúcson.

Figyelmébe ajánljuk