Wass Alberttel üzeni Magyar Péter, hogy a kő marad

  • narancs.hu
  • 2024. február 22.

Fekete Lyuk

Vers mindenkinek.

Rossz hír a hagyományos jobboldali értékeket valló szavazóknak, és a vég kezdete, hogy a Fidesz Deutsch Tamást, jelenlegi európai parlamenti képviselőt jelöli EP-listájának élére – ezt állapította meg csütörtökön Magyar Péter jogász, közszereplő.

A Fidesz korábban Varga Juditot, Magyar volt feleségét szánta az európai parlamenti listája élére, de a K. Endre kegyelmi ügye miatt kirobbant botrányban végül Novák Katalin köztársasági elnökkel együtt beáldozta.

Magyar a botrány kirobbanása idején a döntésben részt vállalók felelősségét firtatta a Facebookon egy kommentben, majd pedig részletesen nyilatkozott a Partizánnak arról, hogyan működik a rendszer, és hogy egy ideje elege van belőle.

Fellépését és megnyilvánulását Kéri László politológus azért tartja fontosnak, mert szerinte Magyar személyében a hagyományos konzervatív, jobboldali réteg nyilvánult meg, az ő hangja azoké, akik mindig a jobboldalra szavaztak, vagy egy pártra, vagy többre, és nem haszonból vagy az eddigi győzteshez húzva, hanem meggyőződésből, de elegük lett a Fidesz hatalomcentrikus kormányzásából. 

Magyar – mintha ezt az olvasatot erősítené – szintén csütörtökön az Üzenet haza című patetikus Wass Albert-versnek az alkalomhoz szerinte illő passzusait is posztolta:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?