Film

„Minden filmemet cenzúrázták”

Az iraki–iráni háborúba kalauzolja nézőit a Szirén című animációs film, amely egy fiatal fiú felnövéstörténetén keresztül keresi a választ arra, hogy mit lehet tenni akkor, ha bombák hullnak az ember körül, s hogyan lehet anélkül ellenállni, hogy valaki fegyvert ragadna. A film iráni rendezője évtizedek óta Franciaországban él és alkot – az iráni politikai helyzetről és tinédzserkori bebörtönzéséről is kérdeztük.

Életfogytig tartó trauma

Nyilván a szeretet a legnagyobb erő, valahogy mégsem az egymást kézen fogó sztorik váltak a kedvenceinkké, hanem inkább azok, ahol elvágják valakinek a nyakát egy húrral.

Krémes

Sós Bálint Dániel úgy bő másfél éve, 2022 őszén futott egy tiszteletkört a filmmel foglalkozó portálokon.

  • - ts -
  • 2024. május 22.

Cicaharc

Márkusné és Kozákné szomszédok egy aprócska magyar faluban.

  • SzSz
  • 2024. május 22.

Diamond Beauty

A gumikarika szájú, léggömbmellű, homlokra varrt szemöldökű, nyilvánvaló testképzavartól sújtott nők...

  • 2024. május 22.

Szex és szélhámosok

Ha megfogadjuk az okosok tanácsát, úgy élünk, hogy amikor lepereg előttünk életünk filmje, ne tudjuk eldönteni, hogy az akció- vagy felnőtt műfajú-e.

„Majd elmegyünk farmernek”

Rendhagyó formában tért vissza a mozikba a Bajos csajok. A 2004-es vígjátékból még 2018-ban készült Broadway-musical, s abból forgatott most filmet a két rendező, akiknek ez a nagyjátékfilmes bemutatkozásuk. A rendezőpárost, Samantha Jayne-t és Arturo Perez Jr.-t a klasszikussá lett eredeti moziról és a tinivígjáték-sablonokról is kérdeztük.