Narancslista 2013 – Az év színésznői

  • narancs.hu
  • 2013. december 18.

Film

Szerettek, vadásztak, szenvedtek és lebegtek a föld felett. Csodálatos filmszínésznőkből idén sem volt hiány: szavazza meg kedvencét!

1.    Jessica Chastain

false



Hány színésznőről tudunk, aki könnyedén elhitette volna nézőivel, hogy valóban ő vadászta le Oszama bin Ladent? Mi nem sokról, és talán egyiküknek sem ment volna ez akkora erővel, mint a Zero Dark Thirtyben Jessicának.

2.    Saskia Rosendahl

false



„Érdekel minden olyan történet, amelyet nem írnak meg a tankönyvek” – nyilatkozta nekünk tavasszal. Amit a Loréban láttunk (testvérek menekülését a Harmadik Birodalom végnapja után), az minket sem hagyott nyugodni – elsősorban miatta.

3.    Adéle Exarchopoulos

false

Ha elfelejtettük volna, mennyire fantasztikus érzés, amikor elénk lép egy poétikusan fiatal színésznő, és kivédhetetlenül levesz minket a lábunkról, akkor nézzük meg az Adéle életét – Exarchopoulos művésznőre egész életünkben hálás szívvel fogunk gondolni miatta.

4.    Cate Blanchett

false



Elhitette a világgal a Blue Jasmine-ben, hogy Woody Allen még mindig jelentős filmrendező – valami ilyesmit írt róla a Narancsszem, amikor beválogatta napjaink legszebb színésznői közé, és ehhez nem is nagyon tudnánk mit hozzátenni. Legföljebb annyit, hogy ő a királynő.

5.    Sofia Helin

false



A tévésorozatok univerzumában idén aztán nem volt hiány markáns nyomozónőkben, de a Sofia Helin játszotta Saga Norén (az év egyik legjobb sorozatában, A hídban) egyértelműen a legeredetibb és legemlékezetesebb volt mind közül.

6.    Jennifer Lawrence

false



A jelenkor legrokonszenvesebb hollywoodi színésznője akcióban (Az éhezők viadala) és romkomban (Napos oldal) is nagyot gurított – nagyon meg lennénk lepve, ha ez volna az utolsó listánk, aminek a fényét megemeli a nevével.

7.    Gillian Anderson

false



Imádtuk anno az X-aktákban, és most ismét a lábai előtt hevertünk, amikor eljátszotta a The Fall című brit sorozat kőkemény nyomozónőjét.

8. Anna Gunn

false

A Breaking Bad titkos fegyvere. És ha egy ilyen sok kiváló színészt felvonultató sorozatban ő volt a legjobb (márpedig ő volt), akkor itt a helye a listán.

9. Greta Gerwig

false



Eddig csak szűkebb körben rajongtak érte, a Frances Ha szeleburdi hősnőjeként viszont az egész világ azonnal beleszerethetett.

10. Naomi Watts

false



Mi tesz egy átlagos katasztrófafilmet emlékezetessé? A thaiföldi cunamit megidéző A lehetetlen esetében könnyű a válasz: a korszak egyik legfontosabb színésznője, akihez mindig bátran fordulhatunk egy kis gyomorszorításért.

Az év legjobb filmjeit mutató listánk itt, a legjobb sorozatokat mutató pedig itt olvasható. Jön, jön jön: az év legjobb férfi színészei, valamint az év csalódása. A Narancslista 2013 szavazói voltak: Bori Erzsébet, Greff András, Iványi Zsófia, Kovács Bálint, Köves Gábor, Markó Anita, Szabó Ádám, Turcsányi Sándor, TPP.

Figyelmébe ajánljuk