Tiszteletbeli Oscar-díjat kapott Alejandro González Iñárritu

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 29., 16:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A mexikói rendező bevándorlókról forgatott.

Iñárritu Hús és homok című alkotásáért kapta ezt a díjat, ami közép-amerikai és mexikói bevándorlók sorsát mutatja be – írja az MTI. A nagyjából hatperces virtuális valóságfilm alatt a nézők virtuális valóságheadsetet viselnek. Egyedül, mezítláb haladnak a homokban, miközben virtuális bevándorlók csatlakoznak hozzájuk, akik a gazdag Amerikába szeretnének bejutni, elkerülve a járőröző határőröket. A rendező ezzel a technikai megoldással azt akarta elérni, hogy a néző közvetlenül tapasztalja meg, hogy milyen bevándorlóként gyalogolni.

A rendezővel készített interjúnkat itt olvashatja.

Tarrnak nem szabadna visszavonulnia – Alejandro González Iñárritu

A világhírű mexikói filmrendezőt a Cartagenai Filmfesztiválon csíptük el, hogy Tarr Béláról, a Breaking Bad műmexikóiról és Michael Keaton batmanes múltjáról is beszélgessünk. magyarnarancs.hu: „Kísérletnek sem lenne utolsó, ha kijelölnénk egy napot, amikor a világon mindenhol minden mozi Tarr Béla-filmeket adna. Csak és kizárólag Tarr Béla-filmeket.

John Baliey, az Amerikai Filmakadémia elnöke úgy fogalmazott az alkotással kapcsolatban, hogy az új ajtókat nyitott meg a filmes érzékelésben. „Mélyen érzelmes és fizikailag magával ragadó mű, amely bevezet a kora hajnalban a sivatagon át Amerikába tartó bevándorlók világába” – idézi szavait az MTI.

Iñárritu egyébként 2016-ban megkapta a legjobb rendezőnek járó Oscart A visszatérő című filmjéért, 2015-ben pedig a Birdman című filmje nyerte el a legjobb film Oscarját.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 29., 16:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kultúra

még több Kultúra...