rés a présen: Mióta szervezed a hazai gasztroszcéna legkedveltebb eseményét?
M. Horváth Veronika: A kezdetek óta nagy lendülettel vállaltam szerepet a Gourmet Fesztivál szervezésében és formálásában. 2011-ben indítottuk a fesztivált, amikor javában zajlott egyfajta „gasztroforradalom” Magyarországon, s akkor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a Gourmet élharcosa legyen ennek. Én egy jó cél érdekében eléggé „harcos” típus vagyok, a minőségi gasztronómia népszerűsítése pedig azért is fontos számomra, mert mindig is vonzott ez a terület. Sőt a szervezői munka mellett képzett cukrász is lettem, amellett, hogy aktív hobbifőző vagyok.
rap: Mikor lesz az idei fesztivál?
MHV: Május 24–26. között hívjuk az érdeklődőket a Gourmet már megszokott helyszínére, a Millenárisra. A rendezvényünk alapkoncepciója: minden évben átfogó képet adni a hazai gasztronómia világáról, bemutatva a legjobb és legizgalmasabb éttermeket, cukrászdákat, pékségeket és természetesen a változatos italkínálatot, pincészeteket és megannyi mást, a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig. Túl azon, hogy a Gourmet egy egyedi „országkóstoló”, minden évben egy-egy kiemelt témát is meghirdetünk. Manapság a gasztronómia területén történő változásokban egyre több nő vállal jelentős szerepet, ezért az idén a „női energiák” kerülnek nálunk a fókuszba, a szcéna női szereplői, akik a csúcséttermekben és a gasztronómia számos más területén már kimagasló teljesítményt tudhatnak maguk mögött. Az idei témához kapcsolódóan három, a saját területén igencsak inspiráló nagykövet is társul a rendezvényünkhöz.
rap: Bemutatnád röviden a három nagykövetet?
Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!