Belesütöttek a szendvicsébe egy rágcsálót, most 13 millióra perli az éttermet

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 16.

Gasztro

Nyugalom, nem a Mekiben történt.

Egy szendvicsbe sütött rágcsáló miatt perelték be az amerikai Chick-fil-A gyorséttermi lánc egyik pennsylvaniai üzletét és a cég tulajdonosát. A Philadelphiában élő Ellen Manfalouti az ügyvédjén keresztül nyújtotta be keresetét a Bucks megyei bírósághoz. A dokumentum szerint tavaly novemberben Manfalouti egyik kollégája vásárolt a nőnek egy csirkés szendvicset a Chick-fil-A langhorne-i éttermében, és a két nő a munkahelyükön lévő egyik konferenciateremben hozzálátott az evéshez, amire biztosan nem kellemes emlékként gondolnak vissza.

„Valami furcsát éreztem a zsemle aljában – mondta Manfalouti a The Philadelphia Inquirer című helyi napilapnak. – Felfordítottam a szendvicsemet és azt mondtam a kollégámnak, hogy csúnyán elégették a zsemlémet” – idézte fel a nő. Manfalouti munkatársa, Cara Phelan azonnal észrevette az apró rágcsálófélét, amikor a kolléganője az asztalra hajította a szendvicset. „Láttam a bajuszát és a farkát” – mondta.

A tettes

A tettes

Fotó: philly.com

Manfalouti ügyvédje, Bill Davis a napilapnak elmondta, hogy a múlt héten nyújtotta be a keresetet a Chick-fil-A tulajdonosa, Dave Heffernan, valamint az érintett étterem ellen, miután azok nem reagáltak a panaszokra. Heffernan és az atlantai székhelyű gyorséttermi lánc nem kommentálta a keresetet.

A nő több mint 50 ezer dollár (13 millió forint) kártérítést követel az elszenvedett testi és lelki sérelmekért. A napilapnak elmondta, hogy az eset után kórházi kezelésre szorult az erős émelygés miatt, felkeresett egy terapeutát, mert szorongott és hetekig alig bírt enni.

(The Philadelphia Inquirer/MTI)

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.

Caligula lova

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.

A didergő király

A létező orbánizmusban embernek, állatnak sem egyszerű az élete, de most a fák is rá fognak baszni. Meg mindenki más. Mondjuk fának sosem volt jó lenni a hazában, de most, hogy Orbán Viktor pánikba esett a fenyegető energiakrízis miatt, vagy legalábbis úgy tett, mintha abba esett volna, tényleg elkezdhetnek rettegni.