étel, hordó

Bordó bisztró

  • ételhordó
  • 2015. január 12.

Gasztro

A Nagymező utca elején, azon az oldalon, ahol a Radnóti Színház, a kiskonzi vagy épp a millenniumi időkből származó nyilvános vécé van, korábban nem élte torát a környéket behálózó vendéglátóipar. Ám a 3-as szám alatt – az egykori nyomdában – úgy egy éve megnyílt a Bordó, ami, a szomszédos foghíjteleknek hála, nyáron kiülősként is működött. Szépeket mondtak róla, de akkor lemaradtunk, ideje volt pótolni.

A luxusromkocsmát és az indusztriál diszkót egyszerre idéző többszintes helyiség nem pusztán étterem, hanem élőzenés szórakoztató egység: megkockáztatjuk, hogy ha holnaptól államosítanák az összes vendéglátóhelyet (miért ne?), a Bordó kultúrház státuszt kapna.

Nos, a kiszolgálás valóban kulturált, cseppet sem életunt legények lesik óhajtásainkat. A választékból leginkább a magyar művek keltik fel érdeklődésünket, de találni például burgert is. Mi lepődnénk meg a legjobban, ha épp az nem volna! Lassan érdemes lenne megfejteni, honnan ez a mostanában mindent elsöprő burgerőrület. Bár az is lehet, hogy nem érdemes. Mert mi van akkor, ha például az derül ki, hogy a húspogácsa valójában a brassói 21. századi változata?

Ebbe bele se gondolunk, pláne, hogy a zöldséges mártogatótál (1590 Ft) bearanyozza a rajtot. Pedig nem nagy ügy: a három különböző öntet, körülbelül padlizsános, paprikás, paradicsomos, nem sokkal nagyobb szám az átlagnál, ám azzal, hogy chips vagy pita helyett kígyóuborka-, sárga­répa- és zellerpálcikákkal tunkolhatunk, roppant szimpatikussá válik. A tejfölös borjúraguleves (850 Ft) ehhez képest jelentős visszaesés, pedig nincs vele különösebb baj, hacsak az nem, hogy a hús mennyisége igen jelentéktelen. A házi libakolbász (2890 Ft) minden ízében pazar, épp annyira csípős, hogy mást is érezni lehessen, és külön dicséretet érdemel a tálalás: a pálcikákkal rögzített csiga alakzat nagyon étvágygerjesztő.

Sajnos a töltött káposztáról (2390 Ft) épp az ellenkezőjét mondhatjuk: a töltelék ízetlen, a káposzta túlságosan savanyú, ráadásul mintha ráöntöttek volna egy tonna paradicsomszószt.

A Jóbarátok című sorozatból ismerős New York-i sajttortával (890 Ft) zárunk, könnyű, mint az egyszeregy, mintha nem is tortát, hanem egy felhőt ettünk volna a legnagyobb élvezettel.

Figyelmébe ajánljuk