étel, hordó

Grumpy

  • ételhordó
  • 2021. augusztus 25.

Gasztro

A bulinegyed felfutása idején gyakran hallottuk, hogy milyen jó lenne, ha a Belső-Erzsébetvárosban nemcsak kocsmák sorakoznának egymás mellett.

De akinek a konjunktúra idején sikerült üzlethelyiséghez jutnia, az általában nem álmai kisboltját nyitotta meg, mivel a kecsegtető haszon felülírt mindenféle kreativitást. Ha a Klauzál utca 34. szám alatt működő Grumpy tulajdonosa is ebben a szellemben jár el, akkor a zsebkendőnyi üzlethelyiségben pizzázót vagy a gyors lerészegedést garantáló talponállót nyitott volna, és a járványt megelőző szezon után dörzsölhette volna a markát. Csakhogy azóta fordult a világ, a Coviddal véget ért a bulinegyed aranykora, most pedig számos vendéglátóhely kirakatában fityeg az „Eladó/Kiadó” felirat.

A Grumpy azonban más úton indult el, és ez jelenthette a túlélését is. A galériával bővített helyiségbe lépve – noha vendégek is vannak – egyáltalán nincs olyan diszkomfortérzésünk, mint a hasonlóan kis helyeknél. Ehhez a kedves fogadtatáson túl az is hozzájárulhat, hogy nem tettek be eggyel több asztalt, és a régiségbolt kínálatát sem helyezték el dekorációnak. Pult nincs, pontosabban a konyha van ott, ahová a pultot szokás tenni, így minden láthatóvá válik. De szó sincs mutatványos látványkonyháról, feltehetően a jobb helykihasználás miatt döntöttek így.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk