Egy magyar származású meleg séf merész ötlettel forradalmasítaná a konyhakultúrát

  • B.P.M
  • 2019. április 23.

Gasztro

Az Egyesült Államokban nincs szövetségi törvény, amely tiltaná a szexuális irányultság vagy nem identitás alapján történő foglalkoztatási megkülönböztetést.

Jeremy Salamon a New York-i étterem, a The Eddy konyhafőnöke. A vállaltan homoszexuális séf – aki a felszolgált magyar ételek révén vált népszerűvé – szeretné megváltoztatni a a konyhakultúrát: „korábban egyetlen étteremben sem nyíltam meg a munkatársaim előtt, mert nem éreztem szükségesnek. Viszont, ha csendben maradsz, akkor végig kell hallgatnod a negatív megjegyzéseket” – mondja a Business Insider Today videójában.

A riportban idéznek egy kutatást is, amely szerint az LMBTQ-, tehát a szexuális és nemi kissebségek tagjainak 62 százaléka kerül olyan helyzetbe, hogy kénytelen ezeket a vicceket eltűrni, de csak tízből egy hagyja ott a munkahelyét a körülmények miatt. Jeremy szerint ezek a rossz tapasztalatok kihatással voltak az életére: „korábban sokkal megfontoltabb, elővigyázatosabb és csendesebb voltam, ami nagyon zavart”.

Jeremy szerint nem kellene elrejteni a kilétüket azoknak, akik egy vendéglőben dolgoznak, ezért megalkotta a „nyitott konyha” intézményét. „Itt mindenki szabadon vállalhatja az etnikai, faji hovatartozását, valamint a szexuális beállítottságát” – mondta.

Az új éttermében is lehet magyaros ételeket fogyasztani: többek között a töltött káposztát, a madártejet, a palacsintát és lángost is ott találjuk az étlapon.

Jeremy Salmon

Jeremy Salamon

Fotó: theeddynyc.com

A Business Insider Today szerint az Egyesült Államokban nincs szövetségi törvény, amely tiltaná a szexuális irányultság vagy nemi identitás alapján történő foglalkoztatási megkülönböztetést, ezen kívül 26 államban kirúghatnak valakit pusztán azért, mert leszbikus, meleg vagy biszexuális.

Jeremy ezen szeretne változtatni: „azt szeretném, ha minden munkatársam – átvitt értelemben –énekelhetne és táncolhatna. A nyitott konyhában mindenkit szívesen várunk, nem ítélkezünk senki felett”.

Figyelmébe ajánljuk