Lassan elérkezik az a piaci időszak, amikor már legalább a zöldekből bőséges a kínálat. A szokatlanul kitartó hidegek miatt kb. kéthetes késésben vannak a zöldségek, így egyelőre még várjuk a nehezen induló spárgaszezont, addig pedig legalább némi zsenge retekkel, újhagymákkal, gazdag salátakínálattal, újkáposztákkal és karalábékkal vigasztalódhatunk. Ezek közül számos zöldségnek sokan automatikusan megszabadulnak a száraitól, leveleitől – ne tegyék! Nemcsak azért, mert a pazarlásmentes konyhai életmódra és a minél kevesebb kulináris hulladék termelésére való törekvéseink erre serkentenek, de azért is, mert gasztronómiai felhasználásuk kreatív fordulatokat és meglepetéseket tartogathat.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!